Ze sportu:

Oštěpařka Barbora Špotáková získala na mistrovství Evropy v Barceloně bronzovou medaili a zasloužila se o první cenný kov české výpravy. Ve finále hodila 65,36 metru a podlehla dvěma německým soupeřkám. Denisa Rosolová skončila na mistrovství Evropy v Barceloně pátá v běhu na 400 metrů. Všechny medaile získaly Rusky, zvítězila Firovová. Výškař Jaroslav Bába na mistrovství Evropy v Barceloně medaili nezískal. Ve finále obsadil páté místo výkonem 226 centimetrů. Petr Svoboda byl šestý v běhu na 110 metrů překážek. Držitel nejlepšího evropského času sezony ve finále dlouho vedl, ale pak klopýtl o překážku.Vyhrál Brit Turner.

Plzeňští fotbalisté v úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy uhráli remízu s Besiktasem Istanbul. Západočeši sice jasně ovládli první poločas, ale z pěti velkých šancí a velké převahy v prvním poločase se prosadil ve 28. minutě vedoucí brankou pouze David Limberský. Besiktasi zachránil nerozhodný výsledek Delgado, který před poločasem po chybě plzeňské defenzivy proměnil přísně nařízenou penaltu.

Fotbalisté Jablonce vstoupili do Evropské ligy porážkou 0:1 v úvodním duelu třetího předkola na hřišti Apoelu Nikósie. Hosté ustáli počáteční nápor kyperského soupeře, v 55. minutě však po chybě ve středu obrany inkasovali z kopačky Solariho. Odveta se hraje za týden na severu Čech.

Fotbalisté Ostravy si z úvodního utkání 3. předkola Evropské ligy v běloruském Mogilevu odnesli jednogólovou ztrátu. Sedmý celek aktuálního pořadí běloruské ligy rozhodl o vítězství 1:0 v 63. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil Zenkovič. I Baník měl na půdě Dněpru příležitosti, ale střelecky vyšel naprázdno. Odveta se na Bazalech hraje příští čtvrtek.

Fotbalisté Ústí nad Labem zažívají povedený vstup do první ligy. Podceňovaný tým totiž ve třetím kole získal už čtvrtý bod, který mu přinesla páteční remíza s Libercem 0:0. Slovan byl přitom osmdesát minut lepší a trefil tyč, v závěru se ale musel bránit tuhému náporu domácích. Nakonec z toho pro něj byla druhá remíza v sezoně.