Ze sportu:

Dosavadní výsledky 2. kola první fotbalovéligy: Sparta Praha - Slovácko 2:1, Liberec - Plzeň 2:3, Mladá Boleslav - České Budějovice 1:1, Brno - Ústí nad Labem 1:3, Teplice - Příbram 1:2 a Olomouc - Jablonec 4:1.

Tenistka Lucie Hradecká potvrdila, že na turnaji v Bad Gasteinu nemá ve čtyřhře konkurenci. Fedcupová reprezentantka vyhrála deblovou soutěž i ve čtvrtém ročníku, tentokrát se španělskou spoluhráčkou Anabel Medinaovou. Po prvním triumfu s Renatou Voráčovou následovaly dva s Andreou Hlaváčkovou, na něž nyní navázala s jednou z nejlepších světových deblistek Medinaovou. Favorizovaný druhý nasazený pár porazil ve finále turnajové čtyřky Timeu Bacsinszkou ze Švýcarska a Tathianu Garbinovou z Itálie po setech 6:7, 6:1 a 10:5. Pětadvacetiletá Hradecká získala letos druhý a celkově devátý titul ve čtyřhře na okruhu WTA.

Česká tenistka Vladimíra Uhlířová získala na okruhu WTA svůj čtvrtý titul ve čtyřhře. V Portoroži triumfovala dokonce podruhé za sebou, tentokrát po boku ruské hráčky Marie Kondratěvové. V sobotním finále zdolal druhý nasazený pár po setech 6:4, 2:6 a 10:7 rusko-novozélandskou dvojici Anna Čakvetadzeová, Marina Erakovicová. Dvaatřicetiletá Uhlířová každý ze svých dosavadních titulů získala s jinou partnerkou. Vloni vyhrála v Portoroži společně s Němkou Julií Görgesovou, v roce 2008 slavila v Amelia Islandu s Američankou Bethanií Mattekovou a o rok dříve v Budapešti zvítězila s Ágnes Szávayovou z Maďarska.

Biker Jaroslav Kulhavý obsadil druhé místo v nedělním závodu Světového poháru v cross country ve švýcarském Champéry a postaral se o nejlepší český výsledek v historii. V kategorii žen byla Kateřina Nashová pátá. Pětadvacetiletý Kulhavý nestačil pouze na domácího Floriana Vogela, s nímž jel v závěru závodu ve dvojici. Majitel tří medailí z MS nejlepšímu českému bikerovi nastoupil v táhlém stoupání několik set metrů před cílem a porazil ho o 11 sekund. Evropský šampion a mistr republiky Kulhavý byl jediným zahraničním závodníkem mezi nejlepšími čtyřmi.

Českému pilotovi Davidu Vršeckému vyšla i v druhém závodním dnu na Nürburgringu především jízda s hendikepem. Na sobotní vítězství v neděli navázal druhým místem. V předchozím pohárovém závodě skončil šestý a v průběžné klasifikaci se jezdec stáje Buggyra stále drží na čtvrté pozici. Adam Lacko s vozem MAN v neděli získal dva body a celkově je osmý.

Nejlepší český cyklista Roman Kreuziger zopakoval své loňské deváté místo na letošní Tour de France. Po letech 2007 a 2009 vyhrál potřetí v kariéře španělský cyklista Alberto Contador. Sedmadvacetiletý Contador porazil v celkovém hodnocení o 39 sekund Andyho Schlecka z Lucemburska. Třetí skončil Rus Denis Meňšov.

Evropským atletům začne v úterý vrcholná akce sezony. Do neděle bude Barcelona hostit kontinentální šampionát a druhé housle by v řadě soutěží na olympijském stadionu nemuseli hrát ani čeští sportovci. Podle papírových předpokladů mají v týmu čtyři jasné adepty na medaile a několik dalších spolufavoritů. Sbírku trofejí se pokusí zkompletovat oštěpařka Barbora Špotáková. Mistryně světa a olympijská vítězka má z ME zatím "jen" stříbro z Göteborgu a čeká se její souboj s Ruskou Marií Abakumovovou. Překážkáři Petr Svoboda a Zuzana Hejnová se naopak mohou stát novými hvězdami, na bronz svého kouče Jana Železného z minulého šampionátu v Göteborgu bude chtít navázat Petr Frydrych. Čeští atleti hned po příletu na ME do Barcelony řeší problémy. Oštěpařku Špotákovou bolí loket, výškaře Bábu lýtko a Ptáčníková čeká na ztracené tyče.