Ze sportu:

Tenistka Sandra Záhlavová postoupila do svého třetího letošního čtvrtfinále. V Bad Gasteinu porazila v druhém kole Lesju Curenkovou z Ukrajiny 6:2 a 6:4. V dalším zápase ji čeká druhá nasazená Švýcarka Timea Bacsinszká, která zdolala ve třech setech Jekatěrinu Dzehalevičovou z Běloruska. Čtyřiadvacetiletá Záhlavová se už do čtvrtfinále dostala na turnajích v Bogotě a Hertogenboschi. Postoupit mezi nejlepší čtyřku se jí však ještě nikdy nepovedlo.

Český fotbalový brankář Petr Čech si znovu poranil lýtkový sval na pravé noze a přijde o začátek nové sezony anglické ligy. V brance Chelsea bude chybět minimálně měsíc. Postrádat ho bude i česká reprezentace v srpnovém přípravném utkání s Lotyšskem. Chelsea zranění potvrdila na svém webu po středečním vyšetření. Čech měl problémy s pravým lýtkem již na jaře, když musel odstoupit z utkání Ligy mistrů s Interem Milán a následně chyběl téměř měsíc. V úterý si zranění obnovil na tréninku při běžné rozcvičce. Dosud v přípravě odehrál jen poločas zápasu proti Crystal Palace.

Dvě největší české naděje pro mistrovství světa ve sportovní střelbě Kateřina Emmons a David Kostelecký mají zdravotní potíže. Oba olympijští vítězové se však podle svých slov dají dohromady a jejich start na šampionátu není ohrožen. Do Mnichova, kde se bude střílet od 1. do 10. srpna, pojede rekordní výprava, v níž je jednašedesát střelců. Mistrovství světa je důležité také proto, že se jedná o první možnost získat účastnické místo pro zemi na olympijské hry do Londýna.¨