Ze sportu:

České volejbalistky potvrdily postup na ME. V závěrečném utkání kvalifikační skupiny v Agde porazily Rakousko 3:0. Skupinu vyhrály bez porážky.

Český deblkajak Ondřej Horský, Jan Štěrba obsadil na Světovém poháru v maďarském Szegedu třetí pozici na neolympijské trati 500 metrů a stejně jako před třemi týdny ve Vichy tak dosáhl na stupně vítězů. V úvodním dílu seriálu byla česká posádka druhá. Horský se Štěrbou zaostali na třetí pozici o 714 tisícin sekundy za vítěznou domácí posádkou Gabor Kucsera, Zoltan Kammerer. Druzí byli Portugalci. Oba Češi se už v sobotu podíleli na bronzu čtyřkajaku na olympijském kilometru.

Kajakář Filip Šváb obsadil na neolympijské trati 200 m na SP v Szegedu třetí pozici a postaral se o třetí české umístění na stupních vítězů.

Skifař Ondřej Synek vyhrál první závod Světového poháru ve veslování ve slovinském Bledu. Stříbrný medailista z olympijských her v Pekingu vyhrál stylem start - cíl a druhého Brita Alana Campbella porazil o více než čtyři sekundy.

Překážkář Michal Uhlík je dalším českým atletem, který se podívá na mistrovství Evropy do Barcelony. Zástupce Kroměříže v Evropském klubovém poháru v portugalském Vila Realu obsadil třetí místo a časem 50,69 sekundy pokořil potřebný čas o jednu setinu.

Překážkářka Zuzana Hejnová vyhrála na atletickém Poháru mistrů evropských zemí závod na 400 metrů a časem 55,13 sekundy suverénně splnila limit pro mistrovství Evropy v Barceloně. Za vlastním českým rekordem zaostala v portugalském Vila Real v úvodu sezony jen o 23 setin. Další vítězství dnes přidala na konto USK Praha v běhu na 3000 metrů překážek Marcela Lustigová, která měla rovněž blízko k limitu. Výkonem 9:46,60 minuty zaostala za požadovaným časem o 1,6 sekundy.

Triatlonista Filip Ospalý vyhrál při své premiéře na tratích půlironmana závod v St. Pöltenu, kde porazil i slavného Australana McCormacka.

Tenista Radek Štěpánek se vrací po dvou a půl měsíci na kurty. Na challengeru UniCredit Czech Open v Prostějově bude plnit roli turnajové jedničky. Na Hanou naopak nepřijede česká jednička Tomáš Berdych, osmifinalista Roland Garros. Turnaj se hraje od pondělí s dotací 106.500 eur (2,7 milionu korun) a vyvrcholí sobotním finále. Před dueluem o titul bude i atraktivní exhibice, v níž změří síly Ivan Lendl s Jiřím Novákem.

Český desetibojař Roman Šebrle si v Götzisu při rozcvičování před první disciplínou druhého dne, během na 110 metrů překážek, přivodil lehké svalové zranění a z tradičního mítinku v rakouském Götzisu odstoupil. Neměla by ale být ohrožena jeho účast na blížícím se mítinku v Kladně.