Ze sportu

V nominaci české fotbalové reprezentace pro dva zápasy v USA došlo k další vynucené změně. Trenér Michal Bílek oznámil, že místo zraněného Marka Suchého povolal jiného obránce Jana Rajnocha. Suchý na sraz sice dorazil, ale byl zraněn a od mužstva se odpojil. Ke dvěma zápasům proti Turecku a USA se už dříve kvůli zranění i plnění klubových povinností omluvili Tomáš Rosický, Milan Baroš, Michal Kadlec a další obvyklé opory.

Pražská Sparta by ve všech předkolech fotbalové Ligy mistrů, která absolvuje, měla být mezi nasazenými. Výsledky z předchozích let ji totiž v žebříčku mistrů, kteří vstoupí do kvalifikace, řadí na páté místo. Pokud se ve dvou předkolech vypořádá s papírově slabšími soupeři, bude hrát rozhodující duel o postup do hlavní soutěže s jedním z pětice Rosenborg Trondheim, Salcburk, Litex Loveč, Dinamo Záhřeb a Partizan Bělehrad.

ČMFS bude kandidovat na pořádání fotbalového mistrovství Evropy hráčů do 21 let v roce 2013. Oznámil to předseda svazu Ivan Hašek.

Hokejový klub Lev Hradec Králové Kontinentální ligu v příští sezoně nerozšíří. Novými členy se staly Kyjev a Chanty Mansijsk. Rozhodlo o tom vedení soutěže.

Nejlepší česká tenistka Lucie Šafářová se po semifinálové účasti na turnaji v Madridu posunula ve světovém žebříčku o pět míst na 25. pozici. Třiadvacetiletá brněnská rodačka se tak blíží svému nejlepšímu postavení v kariéře, jímž byla 22. příčka v srpnu roku 2007.

Letošní devátý ročník mezinárodní cyklistické akce Cyklo Glacensis bude startovat 21. května z deseti míst na české a osmi na polské straně hranice. Cílem účastníků bude o den později Stary Gieraltów v Kladsku v Dolnoslezském vojvodství. Hvězdicovitá jízda má hlavně propagační charakter. Akce se v posledních letech účastní kolem 400 lidí, prvního ročníku se zúčastnilo asi 30 lidí. Cíl cesty je střídavě v Polsku nebo Česku. Letos se na české straně startuje z Ústí nad Orlicí, České Třebové, Brandýsa nad Orlicí, Chocně, Žamberka, Králík, Lanškrouna, Vysokého Mýta, Náchoda a Bačetína na Rychnovsku. Část českých cyklistů se setká na bývalém hraničním přechodu Dolní Lipka - Boboszów, odkud pojedou společně.