Ze sportu:

Čeští hokejisté po úvodní výhře nad Francií ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v Mannheimu propadli a podlehli Norsku 2:3. K odvrácení šokující porážky nepomohly ani dvě branky Jaromíra Jágra. Vůbec první porážka s Norskem v historii znamená, že svěřenci Vladimíra Růžičky ještě nemají jistý postup ze základní skupiny C. I po jeho případném potvrzení je čeká tuhý boj o postup do čtvrtfinále v další fázi turnaje. Ve čtvrtek nastoupí čeští hráči od 20:15 proti Švédsku.

V nominaci českých fotbalistů pro přípravu v USA chybí zranění Tomáš Rosický s Milanem Barošem, do týmu se naopak vrací po pauze Libor Sionko, David Lafata a Jan Polák. Na tiskové konferenci to oznámil reprezentační kouč Michal Bílek. Rosický má nařízený klid po zranění kotníku, které ho trápilo v závěru ligové sezony a kvůli němuž nenastoupil do posledních dvou utkání. Baroš sice už po doléčení zánártních kůstek znovu střílel góly, ale nyní ho trápí natržený stehenní sval.

Česká tenistka Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Madridu do třetího kola. Na španělské antuce si po téměř tříhodinovém boji poradila s Běloruskou Olgou Govorcovovou po setech 4:6, 6:2 a 7:5. Česká jednička navázala na výkon z nedávného turnaje v Římě, kde o dva roky starší Govorcovovou porazila v prvním kole. Ve stejné fázi v Madridu brněnská rodačka vyřadila bývalou světovou jedničku Marii Šarapovovou.

Nejlepší český cyklista Roman Kreuziger zahájil po nemoci rozhodující část přípravy na svůj vrchol letošní sezony. Tím bude start na červencové Tour de France, na níž chce jezdec stáje Liquigas při své třetí účasti potvrdit rostoucí výkonnost a po dvanáctém a devátém místě z předchozích ročníků si chce opět ve výsledkové listině polepšit. Kreuziger už zažehnal zdravotní potíže, které mu neumožnily na přelomu dubna a května dokončit závod Kolem Romandie, na němž obhajoval loňské prvenství.