Ze sportu:

Boj o titul ve fotbalové lize se tři kola před koncem sezony znovu zkomplikoval. Pražská Sparta vydřela remízu 1:1 na půdě Baníku Ostrava a zůstala v čele tabulky před Baníkem, který má o čtyři góly horší skóre. Třetí Jablonec však ztrácí už jen bod a Teplice dva.

Policie obvinila za nedělní násilnosti v Ostravě čtyři fanoušky fotbalové Sparty, kteří kameny a dýmovnicemi zaútočili na zasahující policisty. Obviněni byli z násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Dalších 119 příznivců pražského klubu je podezřelých z přestupku neuposlechnutí výzvy veřejného činitele při výkonu jeho pravomoci. ČTK to řekl mluvčí moravskoslezské policie Miroslav Pech.

Vedení fotbalové Slavie Praha chce do konce ligy rozhodnout o tom, kdo bude mužstvo trénovat v příští sezoně. Ředitel klubu Petr Doležal nevyloučil ani možnost, že by se k týmu vrátil Karel Jarolím, který od mužstva v březnu odešel. Ujistil, že si práce trenéra, který Slavii v letech 2008 a 2009 přivedl k mistrovským titulům, váží.

Fotbalisté Bohemians 1905 budou hrát od příští sezony domácí zápasy v pražském Edenu a opustí své tradiční sídlo ve vršovickém Ďolíčku, byť se proti tomu postavili fanoušci. S majitelem Synot Tip Areny, kterou využívá také pražská Slavia, se vedení Bohemians 1905 dohodlo na pětileté smlouvě. ČTK o tom informoval ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Hokejový útočník Jaromír Jágr podepsal v neděli s Avangardem Omsk novou roční smlouvu a v ruském klubu stráví třetí sezonu za sebou. Navzdory spekulacím o možném návratu do NHL jednal o angažmá pouze s dosavadním zaměstnavatelem a prohlásil, že Omsk byl pro něho variantou číslo jedna. Důležitou roli v jeho rozhodování sehrála znalost prostředí. "Zvykl jsem si tam, jak na město, tak na tým. To bylo nejdůležitější," uvedl nejproduktivnější Evropan v historii NHL.