Ze sportu

Slavomír Lener se oficiálně stal šéftrenérem Českého svazu ledního hokeje (ČSLH). Smlouvu podepsal na dobu neurčitou. Někdejší reprezentační kouč, jenž se společně s Ivanem Hlinkou podílel na olympijském triumfu v Naganu, naposledy působil ve švédském Linköpingu. U národního týmu působil v letech 2002 až 2004 jako hlavní kouč, vedle Hlinky dělal asistenta i Luďku Bukačovi. Trénoval také juniorský národní tým a na svazu působil jako metodik.

Tenista Jan Hájek vypadl v Barceloně ve 2. kole. Český daviscupový reprezentant nestačil na Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie a prohrál 3:6, 2:6.

Nejlepší světová šachistka Judit Polgárová sehraje v Praze exhibiční zápas s českou jedničkou Davidem Navarou. Maďarská velmistryně, která už deset let vládne ženskému šachu a často poráží i muže, se s Navarou utká od čtvrtka do soboty v osmi partiích rapid šachu. Třiatřicetiletá Judit Polgárová je nejmladší z trojice zázračných šachových sester, které jejich rodiče vychovávali v domácí škole, intenzivně zaměřené na šachy a jazyky.

Stolní tenista David Marek byl potrestán dvouletým zákazem startů za doping. Vicemistr republiky v deblu měl pozitivní nález na taneční drogu.