Ze sportu:

Fotbalisté Sparty ve 24. kole první ligy v derby pražských S porazili Slavii 1:0. O tříbodovém zisku a návratu do čela tabulky rozhodl ve 39. minutě Libor Sionko. Sparta vede ligu před Ostravou o dva body.

Český fotbalista Milan Baroš poprvé od říjnového zranění nastoupil v základní sestavě Galatasaraye a hned hattrickem zařídil výhru 4:1 nad Diyarbakirsporem. Svou střeleckou bilanci tak vylepšil na devět gólů ve 14 zápasech a v tabulce střelců turecké ligy mu patří pátá příčka. Český reprezentant kvůli zranění nehrál pět měsíců. Poprvé nastoupil v polovině března na pár minut a hned dal gól. Poté ještě dvakrát naskočil jako střídající hráč a až dnes se objevil v základní sestavě.

Okolnostmi nesehraného zápasu 24. ligového kola Bohemians 1905 - Bohemians Praha se budou orgány Českomoravského fotbalového svazu zabývat ve čtvrtek. O takřka jisté kontumaci ve prospěch vršovického klubu rozhodne sportovní šéf soutěže Ivo Lubas. Fotbalisté Bohemians Praha nenastoupili v sobotu k derby dvou týmů s klokanem ve znaku na pokyn svých majitelů, kteří prý tak chtěli upozornit na údajné neřešení složitého právního případů tří klubů, v jejichž názvu je Bohemians.

Tenista Tomáš Berdych vyhrál svůj první zápas na začátku antukové části sezony. Finalista z Miami dnes jako desátý nasazený hráč turnaje série Masters v Monte Carlu zdolal Španěla Feliciana Lopeze hravě 6:3 a 6:1 za hodinu a pět minut. Dalším soupeřem českého daviscupového reprezentanta bude Francouz Richard Gasquet, který dostal do turnaje divokou kartu, nebo postupující z kvalifikace Daniel Gimeno-Traver ze Španělska. Na turnaji v Monte Carlu startuje čtyřiadvacetiletý Berdych pošesté v kariéře, přičemž loni vypadl v prvním kole. Nejlépe se mu vedlo před třemi lety, kdy prohrál v semifinále s Rafaelem Nadalem.

Čeští házenkáři se v kvalifikaci mistrovství Evropy 2012 utkají s týmy Norska, Nizozemska a Řecka. Rozhodlo o tom losování v Bělehradu. Z čtyřčlenné skupiny postoupí na šampionát do Srbska dvě mužstva. Češi, kteří na letošním evropském šampionátu v Rakousku obsadili osmé místo, byli nasazeni v druhém losovacím koši. Z elitních celků dostali Norsko, jež na ME skončilo těsně před nimi sedmé, z třetího koše bylo do skupiny přilosováno Nizozemsko a z posledního Řecko.