Ze sportu:

Fotbalisté Jablonce zvítězili ve 24. kole první ligy v Mladé Boleslavi 2:1 a udrželi se v boji o nejvyšší příčky tabulky. O tříbodovém zisku rozhodli již v prvním poločase svými góly Lafata a Kovařík, za domácí až v nastaveném čase snížil Chramosta. Mladá Boleslav tak prohrála poprvé po třech výhrách, proti Jablonci se jí však tradičně nedaří. Naposledy ho porazila před více než třemi lety.

Český útočník Patrik Eliáš se podepsal v sobotním utkání NHL dvěma góly pod jednoznačnou výhru New Jersey 7:1 nad New Yorkem Islanders. Třebíčský rodák svým prvním gólem v utkání zvýšil v přesilové hře na 4:0, druhým zásahem pak v předposlední minutě uzavřel skóre. Devils si zajistili divizní titul, neboť jejich hlavní konkurent Pittsburgh prohrál v Atlantě 0:1.

Tenista Ivan Lendl prohrál svůj první zápas po 16 letech, v sobotní exhibici na jeden set porazil v Atlantic City bývalého prvního hráče světa Švéd Mats Wilander 6:3. Vítěz 94 turnajů dvouhry pobýval v čele světového žebříčku dohromady 270 týdnů. Z tenisové scény ale musel ostravský rodák, který má od roku 1992 americké občanství, zmizet nedobrovolně v roce 1994 kvůli chronickým bolestem zad. K tenisu se vrátil loni.

Olympijský vítěz ve střelecké disciplíně trap David Kostelecký vyhrál GP Beretta v Mariboru. Ve Slovinsku se Kostelecký nejlépe vyrovnal s nepříznivým počasím, jehož vrcholem bylo krupobití při finálové střelbě, a s přehledem zvítězil s celkovým výsledkem 139 zásahů (120+19). Závod byl pro čtyřiatřicetiletého brokaře přípravou na nadcházející Světový pohár v Pekingu. Na olympijské střelnici v Pekingu se uskuteční od 17. do 24. dubna.

Český cyklista František Raboň zahájil etapový závod Kolem Turecka pátým místem v prologu. Letošní vítěz Kolem Murcie ztratil v šestikilometrové časovce v Istanbulu jedenáct sekund na svého německého kolegu z týmu HTC-Columbia André Greipela. Závod Kolem Turecka skončí po osmi etapách příští neděli v Alanyi.

Florbalisté Střešovic vyhráli ve čtvrtém finále extraligy ve Vítkovicích 4:3 a vyrovnali sérii na 2:2 na zápasy. Rozhodne pátý duel za týden.

Nejvýše položený lyžařský areál v Krušných horách na Klínovci ještě neukončil zimní sezonu. V noci na neděli zde navíc napadlo asi sedm centimetrů nového sněhu, a tak jsou podmínky pro lyžování stále dobré. Na svazích stále leží 30 až 50 centimetrů sněhu. V provozu byly o víkendu čtyři vleky a jezdí se navíc za zlevněné ceny. Provozovatelé areálu počítají s tím, že sezóna potrvá ještě alespoň týden.