Ze sportu:

Dvojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková získala jako pátá žena v historii rychlobruslařského Oscara. Nejvýznamnější ocenění v tomto sportu uděluje bruslařský klub v Oslu a je pojmenované po legendárním Oscaru Mathisenovi.

Český moderní pětibojař Ondřej Polívka skončil druhý v sobotním závodě Světového poháru v anglickém Medway. O těsném vítězství úřadujícího mistra světa Adama Marosiho z Maďarska rozhodla až cílová fotografie.

Čeští hokejisté porazili v druhém přípravném zápase před mistrovstvím světa v Ambri Švýcarsko 3:1 a oplatili mu tak středeční porážku. O branky vítězů se postarali obránci Josef Hrabal, Petr Gřegořek a útočník Jan Marek při závěrečné power play soupeře.

Hokejisté Vítkovic porazili v pátém semifinálovém utkání Slavii 3:1 a celou sérii vyhráli 4:1 na zápasy. Ostravský celek se tak po osmi letech probojoval do finále play off extraligy, kde se střetne s Pardubicemi.

Volejbalisté Dukly Liberec se stali prvními finalisty play off extraligy. Vítězové základní části soutěže vyřadili Příbram poměrem 4:0 na zápasy, soupeř v celé semifinálové sérii neuhrál proti svěřencům trenéra Michala Nekoly ani jediný set. V druhém semifinále zdolaly České Budějovice tým Kladna 3:2 a v sérii snížily na 1:2. Ve finále si Liberec zahraje po třech letech. Naposledy Dukla v extralize triumfovala v roce 2003.

Fotbalisté Bohemians Praha nenastoupili k sobotnímu utkání 24. kola první ligy na stadionu Bohemians 1905. Podle trenéra Jaromíra Jindráčka se tak stalo na pokyn vedení klubu. Spolumajitel Bohemians Praha Josef Jícha prohlásil, že hosté nenastoupili proto, že jim nebyla zaručena bezpečnost a jejich fanoušci byli napadeni. Šéf Bohemians 1905 Lukáš Přibyl poznamenal, že informace o napadení soupeřových fanoušků nemá.

Čeští ragbisté porazili ve svém posledním utkání v druhé divizi mistrovství Evropy vedoucí tým tabulky Ukrajinu 27:16. V Říčanech na tom měl největší zásluhu Pavel Vokrouhlík, který pro tým získal 17 bodů z kopů.

Florbalisté Vítkovic deklasovali v třetím finálovém utkání Střešovice 7:1 a jedna výhra je dělí od obhajoby titulu. Úřadující mistři vyškolili pražského protivníka z produktivity a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. Čtvrtý zápase se v Ostravě-Porubě hraje v neděli od 15:00.