Ze sportu:

Plzeňští fotbalisté postoupili do semifinále Ondrášovka cupu. Po domácí výhře nad Příbramí 1:0 dokázali remizovat 1:1 ve čtvrtfinálové odvetě na soupeřově hřišti. Ve druhém utkání Ondrášovka cupu hrál Jablonec s Teplicemi nerozhodně 0:0. Jablonec po úvodní výhře 3:1 na soupeřově hřišti také postoupil do semifinále.

Návrat do první desítky světového žebříčku má v plánu v průběhu nadcházejícího půlroku nejlepší současný český tenista Tomáš Berdych. Po postupu do finále turnaje série Masters v Miami si polepšil v pořadí ATP Tour o čtyři místa, je šestnáctý a sedm pozic ho dělí od jeho dosavadního maxima. "Je příjemné být v první desítce, a tím i v jiné skupině lidí. Ale na druhé straně jsou to stejní hráči jako všichni ostatní. Těm deseti se daří jen o trochu více," uvedl čtyřiadvacetiletý Berdych na čtvrteční tiskové konferenci v Prostějově. Způsob, jak se do Top Ten vrátit, vidí v podstatě jednoduše. "Neměl bych prohrávat se slabšími tenisty, kteří jsou žebříčkově pode mnou. A občas musím porazit někoho, kdo je přede mnou," nastínil Berdych cestu mezi tenisovou smetánku.

Tenista Jan Hájek do čtvrtfinále turnaje v marocké Casablance nepostoupil. V druhém kole podlehl domácímu Redovi El Amránímu 3:6, 6:2 a 2:6. Až 286. hráč světového žebříčku startuje na turnaji s dotací 450 tisíc dolarů díky divoké kartě a ve čtvrtfinále jej čeká nasazená jednička Stanislas Wawrinka ze Švýcarska. Šestadvacetiletý Hájek, jenž se minulý týden oženil s bývalou českou tenistkou Danielou Bedáňovou, se sice po třech měsících dostal přes úvodní kolo, další výhru ale nepřidal.

Dvojnásobný vítěz Velké pardubické žokej Josef Bartoš se před týdnem v italském Trevisu vážně zranil. Při pádu z koně si zlomil tři obratle a o čtyři dny později byl v Bolzanu operován. Minimálně tři měsíce na koně neusedne. "Překážkový sport mi znovu ukázal svou stinnou stránku. Mám za sebou nejhorší týden života," napsal Bartoš na svém webu. "Držte mi palce, ať se brzy vrátím do sedla. Už se nemůžu dočkat, až zase vyhraju," doufal žokej, který vyhrál Velkou pardubickou s Decent Fellowem v roce 2006 a o dva roky později s bělkou Sixteen.