Zprávy

0:00
/
0:00

Vláda zdaní solární elektrárny, aby tlumila zdražení

Růst cen elektřiny v příštím roce vláda omezí zavedením zvláštní srážkové daně za elektřinu vyrobenou ze solárních elektráren. Vzroste také poplatek za vynětí půdy, na níž jsou solární panely umístěny, ze zemědělského fondu. Zdražení elektřiny hodlá vláda kompenzovat i prodejem emisních povolenek. Na tiskové konferenci to řekl premiér Petr Nečas (ODS). Konkrétní propojení představených opatření mají ministerstva průmyslu a obchodu, financí, životního prostředí a pro místní rozvoj propočítat do 20. října a dát definitivní podobu příslušné novele zákona. Podle ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka (ODS) mají schválená opatření snížit avizované zdražení elektřiny v příštím roce do deseti procent.

ČEZ i vláda připustily zpoždění tendru na dostavbu Temelína

Energetická společnost ČEZ možná odloží dostavbu jaderné elektrárny Temelín až o několik let. Podle mluvčího ČEZ Ladislava Kříže totiž firma zvažuje posunutí harmonogramu dostavby Temelína na základě informací od dodavatelů získaných během soutěžního dialogu. Rovněž premiér Petr Nečas (ODS) a ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS) ve středu připustili, že se tendr na dostavbu Temelína zpozdí. Situaci kolem tendru by měla ve čtvrtek projednat dozorčí rada ČEZ. Premiér Nečas na tiskové konferenci po jednání vlády uvedl, že rozhodnutí o možném odkladu dostavby Temelína je v kompetenci vlády, neboť stát má rozhodující slovo v dozorčí radě společnosti ČEZ, a bude oznámeno po zasedání Bezpečnostní rady státu v úterý 19. října. Podle člena dozorčí rady ČEZ Eduarda Janoty stát letos uchazečům o dostavbu neposkytne zadávací dokumentaci k výběrovému řízení.

Odbory s ohlášením stávky vyčkávají

Termín ani délka případné stávky zaměstnanců veřejné správy kvůli mzdám nejsou doposud známy. Rozhodne se o nich až po dalším jednání s premiérem Petrem Nečasem (ODS). Na tiskové konferenci to ve středu sdělily odbory sdružující zaměstnance ze státní a veřejné správy. Ty v pondělí vstoupily do stávkové pohotovosti. To znamená, že i když se ještě konají jednání k odvrácení stávky, připravují už praktické záležitosti spojené s jejím konáním. Vláda ve středu zopakovala, že od plánovaného škrtu v objemu financí na mzdy neustoupí. Proto nebude reflektovat na návrh odborů platy ve veřejné sféře pouze na čtyři roky zmrazit. Stát by tak přišel o 12 miliard korun, řekl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). "Budeme ještě čekat na výsledky jednání ekonomické rady ministrů a jednání s premiérem Nečasem," řekla předsedkyně Odborového svazu státních orgánů a organizací Alena Vondrová. Odbory však zároveň pochybují, že jednání přinese nějaké výsledky. "Máme pochybnosti, že bude ekonomická rada ministrů schopná dojít k řešení, které by vyhovovalo i odborové straně," řekla Vondrová.

STEM: Z vládních opatření lidé nejvíce podporují rušení ambasád

Z úsporných opatření, která plánuje vláda premiéra Petra Nečase (ODS), lidé spíše podporují ty, která se jich přímo nedotknou. Vyplývá to z výsledků průzkumu společnosti STEM, který má ČTK k dispozici. Mezi lidmi se největší podpoře těší plán na zrušení některých ambasád, s nímž souhlasí 75 procent, možnost pracovat na dohodu až 300 hodin ročně schvaluje 73 procent, zrušení obřího tendru na likvidaci ekologických škod v celkové hodnotě asi 100 miliard korun podpořilo 71 procent dotázaných. Nadpoloviční většina má kladné stanovisko také ke snížení celkového objemu mezd ve státní správě o 10 procent, s nímž souhlasí 66 procent lidí, či k zastavení některých dopravních staveb do doby, než bude nastaven jiný způsob výběrových řízení, což akceptuje 62 procent lidí. Shodně 51 procent účastníků průzkumu schvaluje také prodloužení maximální doby pracovního poměru na dobu určitou na pět let a prodloužení úseku nemocenské, kterou hradí místo státu zaměstnavatel.

Méně než polovina lidí souhlasí se zkrácením výpovědní lhůty na jeden měsíc a s roční povodňovou daní ve výši 100 Kč, oba tyto návrhy podpořilo 47 procent. Čtyřicetiprocentní podporu má zvýšení poplatku za den pobytu v nemocnici na 100 korun a stejný podíl dotázaných akceptuje právo zaměstnavatelů uzavírat opakovaně se zaměstnancem pracovní smlouvu na dobu určitou. Nejméně se lidem zamlouvá záměr, aby zaměstnavatel mohl vypovědět zaměstnanci smlouvu bez udání důvodu, toto opatření podpořilo 27 procent lidí.

Ministertsvo zahájilo otevírání železnice konkurenci

Ministr dopravy Vít Bárta zahájil proces otevírání české železnice konkurenci, když požádal o zveřejnění záměru v úředním věstníku Evropské unie. Oznámení, takzvaná notifikace, musí být podle unijních pravidel ve věstníku nejpozději rok před samotným vypsáním soutěže o provozování rychlíků. ČTK to sdělil mluvčí MD Karel Hanzelka. Bárta nahlásil bruselským úředníkům plán, podle kterého by se mělo za rok soutěžit o tratě Ostrava - Opava - Krnov - Olomouc, Praha - Ústí nad Labem - Karlovy Vary - Cheb a Praha - Roudnice nad Labem - Ústí nad Labem - Děčín. Na zmíněných spojích by se mohli alternativní dopravci objevit od jízdního řádu 2013/2014, případně o rok později. "Proces otevírání trhu v železniční osobní dopravě patří mezi priority ministerstva v oblasti veřejné dopravy a je zakotven i v programovém prohlášení vlády," uvedl Hanzelka. První soubor tratí určených k výběrovému řízení zvolilo ministerstvo na základě doporučení pracovní skupiny, kde zasedají zástupci dopravců, Správy železniční dopravní cesty, odborů a krajů. Rychlíky provozují nyní výhradně České dráhy, které mají od loňska s ministerstvem desetiletou smlouvu.

Vláda věří, že sněmovna jednotně podpoří novelu o ovzduší

Vláda podle očekávání podpořila novelu zákona o ovzduší, která má snížit prašnost v centrech obcí. Městům umožní vymezit nízkoemisní zóny a omezovat některé zdroje znečištění. Aby byl přijat co nejrychleji, koalice návrh do sněmovny poslala jako poslaneckou iniciativu. Premiér Petr Nečas chce, aby novela začala platit co nejrychleji. "Problém je velmi aktuální, inverzní období už se projevuje na kvalitě ovzduší v Moravskoslezském kraji," uvedl už v úterý Nečas. Koalice věří, že návrh přijme i opozice. "Předpokládám, že bude (sněmovnou) schválena a pomůže celé řadě lokalit včetně Moravskoslezského kraje," řekl novinářům po jednání Nečas. Novela má mimo jiné ulehčit aglomeracím tím, že řidiči budou moct zdarma vjet na dálnice. Například v Ostravě zpoplatnění dálnice podle analýzy města přivedlo do vedlejších ulic 2500 aut navíc.

Koncentrace prachu v ovzduší na severu Moravy mírně klesly

Průměrné denní hodnoty polétavého prachu v Moravskoslezském kraji se ve středu odpoledne na všech měřicích stanicích snížily, přesto dále zůstávají nad povoleným limitem 50 mikrogramů na metr krychlový. Signál regulace vyhlášený v úterý odpoledne kvůli smogové situaci je zatím platný. Vyplývá to z informacích zveřejněných na internetových stránkách Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Vláda podpořila návrh na centralizaci hospodaření úřadů práce

Vláda podpořila poslanecký návrh na vznik centrálního Úřadu práce, který má zefektivnit a zjednodušit fungování úřadů práce a v příštím roce ušetřit 175 milionů korun. Podle autora návrhu Martina Vacka (VV) v současné době fungují úřady práce nepružně, každý úřad je samostatnou účetní jednotkou a provádí sám například i personální politiku. "To se změní vznikem specializovaného Úřadu práce a posílením pravomocí krajských úřadů práce," popsal záměr Vacek v tiskové zprávě. Díky změně se část agendy úřadů práce přesune na jeden centrální a ředitelé jednotlivých poboček tak budou více času na vlastní poslání úřadu. "Tito ředitelé nebudou zabíjet čas evidencí majetku, dílčí personalistikou nebo účetnictvím. To vše zajistí servis vytvořený centrálou. Jde o změnu manažerského řízení úřadu práce," uvedl Vacek.

O dalším působení Vesecké bude vláda jednat ještě tento měsíc

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) předloží vládě 27. října návrh personálního řešení situace na Nejvyšším státním zastupitelství. Po jednání vlády to uvedl ministr vnitra a vicepremiér Radek John (VV). Jeho strana žádá co nejrychlejší odvolání nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké. O Pospíšilově chystaném kroku prý své koaliční partnery informoval předseda ODS a vlády Petr Nečas. "Pan předseda nás ujistil, že s tím budeme spokojeni, že pro něj budeme hlasovat," podotkl ministr vnitra. Podle Johna to při známém stanovisku jeho strany i koaliční TOP 09 "dává naději", krátce po víkendových senátních a komunálních volbách tak očekává "konečné řešení tohoto problému". O osudu Vesecké měla podle představ zástupců VV jednat tento týden koaliční schůzka označovaná jako K9. Ta se však do voleb nesejde, a tak o věci jednali vrcholní představitelé trojice koaličních stran na okraj jednání vlády ve formátu "K-X", poznamenal John. "Situace je dramatická i kvůli volbám, není čas na podrobnější jednání," dodal.

České dráhy nezdraží, ujistil ministr Bárta

České dráhy nezvýší s novým jízdním řádem, který platí od prosince, ceny jízdenek, zhruba na stejné úrovni jako loni zůstane i počet vlakových spojení. Na dotaz ČTK to řekl ministr dopravy Vít Bárta. Růst cen podle něj nepřichází v úvahu ani v případě, že ministerstvo zruší dotace na vlaky InterCity a EuroCity. "Vážně se myšlenkou zrušení dotací na vlaky EuroCity a InterCity zabýváme," uvedl ministr. Zrušení dotace v rozsahu téměř 400 milionů korun by však podle ministra dráhy neopravňovalo ke zdražení. "To můžu všechny ujistit, že se zdražovat nebude," uvedl ministr. České dráhy naposledy zvyšovaly plošně jízdné s počátkem jízdního řádu 2008/2009. Ministr si chce rovněž posvítit na hospodaření Českých drah ve vztahu k nádražím, které vlastní. Ministerstvo proto chystá audit smluvních vztahů, které dráhy uzavřely například na pronájem nádražních budov nebo přilehlých pozemků.

Vloni bylo v ČR legálně nasazeno přes 4,5 tisíce odposlechů

Počet legálních odposlechů v posledních letech klesá. Loni jich bylo nasazeno 4571, tedy o osm procent méně než v předcházejícím roce. Stojí to v materiálu ministra vnitra Radka Johna (VV), se kterým se seznámila vláda. V roce 2007 bylo odposlechů 5491, v roce 2008 skoro o deset procent méně, tedy 4973. Loňských 4571 odposlechů znamená proti roku 2004 pokles o 52 procent, podotkl na tiskové konferenci po jednání kabinetu ministr vnitra. "Chtěl bych zdůraznit, že to nemá nic společného s tím, že odposlechy byly zpoplatněny a že ministerstvo vnitra za ně musí platit," poznamenal John. Odposlechy navrhují státní zástupci, platí je však právě Johnův úřad. Pokles je podle něj způsoben především tvrdě nastavenými pravidly pro nasazování odposlechové techniky.

Česká ekonomika má podle většiny šéfů firem příznivé vyhlídky

Česká ekonomika má podle většiny šéfů velkých tuzemských firem v následujících šesti měsících příznivé vyhlídky. Při hodnocení svých společností jsou ale v některých ohledech zdrženlivější. Vyplývá to z Indexu podnikatelského očekávání (BSI) společnosti Deloitte, který monitoruje názory generálních ředitelů největších společností z ČR, Polska, Maďarska, Slovenska, Chorvatska a Rumunska. "Data ukazují, že v otázce očekávaného vývoje ekonomiky si Česká republika nestojí špatně. Průzkum ukázal nejen třetí nejvyšší hodnotu mezi sledovanými zeměmi, ale zejména výrazné zlepšení proti minulému čtvrtletí," uvedl ředitel poradenského oddělení Deloitte Luděk Niedermayer. Nárůst optimismu ukázala anketa ve většině ze šesti sledovaných zemí, zejména na Slovensku. S pozitivními vyhlídkami tamní ekonomiky počítá 71 procent dotázaných manažerů, v ČR se takto vyjádřilo 59 procent respondentů.

Klaus v úterý pojede do Londýna, setká se s Haguem a Thatcherovou

Prezident Václav Klaus v úterý pojede na pracovní návštěvu Velké Británie. Kromě setkání s britským ministrem zahraničí Williamem Haguem má v plánu také schůzku s bývalou premiérkou Margaret Thatcherovou. Hrad to ve středu oznámil na webové stránce www.klaus.cz. Na programu jednodenní cesty do Londýna má Klaus také setkání s bývalým britským ministrem financí Nigelem Lawsonem. Podobně jako při dalších zahraničních cestách Klaus návštěvu Londýna využije i k tomu, aby se vyjádřil na téma globální oteplování. S přednáškou k této otázce vystoupí v nadaci The Global Warming Policy Foundation.

Duka potvrdil plán na další pozvání papeže do Česka

Pražský arcibiskup Dominik Duka na zasedání České biskupské konference zopakoval to, že církev chce do Česka znovu pozvat papeže. Biskupové by rádi zorganizovali "bleskovou návštěvu" Benedikta XVI. při oslavách 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Oslavy bude v roce 2013 hostit Velehrad na Uherskohradišťsku. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí biskupské konference Irena Sargánková.

Žalobce navrhl tresty pro skupinu kolem údajného "vora v zakoně"

Státní zástupce Vladimír Mužík ve své závěrečné řeči navrhl prvoinstančnímu senátu, aby Andraniku Soghojanovi uložil výjimečný trest při hranici 25 let vězení, ne ale doživotí. Podle spisu je Soghojan "vorem v zakoně" - nejvyšší autoritou mezi zločineckými skupinami z bývalého Sovětského svazu. Obžaloba ho viní ze zorganizování vraždy a pokusu o další vraždu a dále z dvojnásobné přípravy vraždy arménského podnikatele. Podle jeho obhájců by jej měl soud naopak osvobodit. Neprokázala se podle nich ani jeho vina a ani to, že by byl vorem v zakoně. Soghojan si podle obžaloby v roce 2007 objednal vraždu arménského podnikatele, kterou chtěl zastrašit arménskou komunitu žijící v Praze a získat vliv nad komunitou čečenskou. Při dvojnásobném omylu najatého vraha byl v centru metropole těžce zraněn jiný Armén a zemřel mladý řidič společnosti Sazka. V organizování pronásledování Arména podle spisu Soghojan za pomoci dalších obžalovaných pokračoval i později - až do loňského března, kdy ho zadržela policie.

V anglickém Telfordu byl obviněn muž z vraždy občana ČR

V Telfordu na severu Anglie byl obviněn čtyřiadvacetiletý muž z vraždy jednatřicetiletého Čecha. ČTK to potvrdila místní policie. Občan České republiky byl nalezen mrtev v bytě na okraji Telfordu v pátek večer. Policie zatkla dva muže, ale jeden z nich byl propuštěn na kauci. Druhý z nich byl ve středu předveden před soud v Telfordu. Podle místního tisku jde o Poláka. Zavražděný Čech, který v místní továrně pracoval jako svářeč, zemřel na následky těžkých zranění hlavy.

Lesníci se domnívají, že u Lán někdo otrávil deset jelenů

Deset uhynulých jelenů objevili na počátku září lesníci v oboře u Lán na Kladensku. Domnívají se, že vysokou zvěř někdo úmyslně otrávil. Trestní oznámení na neznámého pachatele podali teprve nyní. Ředitel Lesní správy Lány Jiří Janda ČTK řekl, že úhynem jelenů vznikla na mase a trofejích škoda přes 600.000 korun. Podle Jandy lesníci podali trestní oznámení až nyní, jelikož chtěli mít jistotu, že jeleni byli skutečně otráveni. "Zvířata byla u vody, což je vždy znakem otravy. Nějaký čas trvalo, než výzkumný veterinární ústav mohl jednoznačně říct, že se jednalo o otravu jedem. Výzkumy ovšem pokračují dál," řekl Janda.

Šéf AV Drahoš vzdal hold knihám Přemyslovci a Bible drážďanská

Předseda Akademie věd Jiří Drahoš, přestože je chemik, vzdal před novináři hold z letos oceněných akademických projektů publikacím Přemyslovci, Budování českého státu a Staročeská Bible drážďanská a olomoucká. Ceny Akademie věd ve středu předal devíti takto vyznamenaným vědeckým týmům v akademické vile Lanna v Praze. Kromě zástupců společenských a humanitních oborů byli oceněni také geofyzikové, matematikové, makromolekulární chemikové, biofyzikové, fyziologové či astronomové. Výběrová komise podle Drahoše hodnotila padesátku návrhů. Udělila šest cen za významné vědecké práce a tři ceny mladým vědeckým pracovníkům ve věku do 35 let. "Konkurence byla značná a výběrová komise měla velkou práci," řekl.

M. Krumlov dostal pokutu za to, že brání ve stěhování epopeje

Moravský Krumlov ve středu dostal od Okresního soudu ve Znojmě pokutu 80.000 korun za to, že brání Praze ve stěhování Slovanské epopeje. ČTK to řekl mluvčí pražského magistrátu Jiří Wolf. Znojemský soud už dříve rozhodl, že Praha smí dílo Alfonse Muchy z Krumlova odvést. Krumlovský úřad ale minulý týden stěhování epopeje podruhé zakázal, následně obrazy na zámku zapečetil. Krumlov se proti rozhodnutí odvolá. Podle právních zástupců Prahy, jejichž vyjádření má ČTK k dispozici, soud nařídil výkon svého dřívějšího předběžného opatření. To nařizovalo, že Moravský Krumlov musí Praze vydat epopej na plánovanou výstavu ve Veletržním paláci. Podle právníků nyní soud v odůvodnění uvedl, že soudní ochrana má přednost před správním řízením, které krumlovský úřad vedl a na základě kterého stěhování obrazů zakázal. "Soud v odůvodnění dále mimo jiné uvádí, že Moravský Krumlov v realizaci soudního předběžného opatření jednoznačně brání (...) a evidentně neplní povinnost uloženou mu tímto předběžným opatřením soudu," uvedli právníci hlavního města.

Fotografická kniha připomíná Ladislava Smoljaka

Oblíbeného herce, režiséra a scenáristu Ladislava Smoljaka připomíná kniha fotografií, kterou ve středu v Praze představili jeho kolegové z Divadla Járy Cimrmana, u jehož zrodu v roce 1966 stál. Má název Ladislav Smoljak hrající, bdící a vyšla v nakladatelství Fragment. "Chtěli jsme udělat knížku, která by fotograficky vzpomínala na Láďovo působení v Divadle Járy Cimrmana. Protože on se v posledních letech svého života svěřil, že po tom, co vyzkoušel spoustu řemesel, zjistil, že nejlepší chvíle strávil právě na jevišti v našem kolektivu," řekl ČTK o zrodu publikace Smoljakův dlouholetý kolega Zdeněk Svěrák. Ladislav Smoljak zemřel letos v červnu ve věku 78 let. Výběr omezili především na fotografie z představení; Smoljak hrál ve všech patnácti komediích - od Aktu až do Českého nebe. "Připojili jsme k nim jen krátké popisky a já jsem k tomu napsal předmluvu," dodal Svěrák.

Začal festival krátkometrážních hraných filmů Brněnská šestnáctka

Filmový festival Brněnská šestnáctka, který ve středu vstoupil do svého 51. ročníku, v posledních letech zaznamenal a zohlednil hluboké technologické změny v amatérské kinematografii. Místo cívek se šestnáctimilimetrovými filmy, které kdysi daly přehlídce název, dnes posílají autoři do Brna spíše digitálně pořízená díla na DVD. Nová technika přináší nové potíže - třeba když špatně vypálený disk nejde v přehrávači "přečíst" nebo film přijde ve špatném rozlišení, řekla ČTK ředitelka přehlídky Šárka Tryhuková. Filmové pásy ale z festivalového štábu zatím zcela nezmizely. "Na šestnáctku se točí pořád ještě hodně, zejména na filmových školách, vedle toho také na pětatřicítku, která byla někdy na začátku 90. let 'kooptována' na náš festival. Od té doby jsme se posunuli, dneska většina věcí na výběrovou komisi přichází na DVD médiích a většinou je z nich také promítána v soutěži," popsala Tryhuková.

Na konci října začne 12. ročník Dnů české a německé kultury

Už podvanácté se budou konat Dny české a německé kultury. Jejich cílem je přispět k porozumění obou národů rozdělených historií. Na německé straně v Drážďanech a okolí se uskuteční 60 akcí české kultury, v Děčíně, Ústí nad Labem, Liberci a na dalších českých místech se plánuje 30 akcí německé kultury. Program novinářům představili Peter Baumann z Nadace Brücke/Most a Blanka Mouralová z Collegia Bohemica v Ústí nad Labem. Festival začne 29. října a potrvá do 14. listopadu. Slavnostní zahájení bude dvojí - ve čtvrtek 28. října festival na české straně zahájí koncert Hradišťanu v Severočeském divadle opery a baletu. Stejný zahajovací koncert se pak odehraje den poté v Drážďanech.

Dejvické divadlo v Praze dosáhne 14. října "plnoletosti"

Dejvické divadlo v Praze dosáhne ve čtvrtek 14. října své plnoletosti. Přesně před osmnácti lety byl totiž jeho provoz zahájen představením hry Johanes doktor Faust, kterou uvedl zakládající soubor ještě jako školní představení studentů DAMU. Pod vedením uměleckého šéfa Jana Borny tu jeho členové působili až do roku 1996, kdy je vystřídala skupina v čele s režisérem Miroslavem Krobotem.

Tenistka Kvitová postoupila v Linci po skreči soupeřky

Tenistka Petra Kvitová postoupila do druhého kola turnaje v Linci. Páté nasazené a loňské finalistce vzdala souboj prvního kola Australanka Anastasia Rodionovová. Vítězka Her Britského společenství skrečovala zápas za stavu 6:2 a 1:0 pro Kvitovou. Vyřazena je naopak Renata Voráčová, která v 2. kole uhrála pouze čtyři gamy proti Italce Saře Erraniové. "Bylo těžké se soustředit, když víte, že má soupeřka zdravotní problémy, a jsem ráda za postup. Snad to nebude nic vážného," řekla Kvitová, od pondělí nová česká jednička, v rozhovoru na kurtu.

Plzeň kontumačně prohrála s Kladnem, Petr Sýkora hrál neoprávněně

Plzeň kontumačně prohrála zápas 9. kola hokejové extraligy s Kladnem kvůli neoprávněnému startu Petra Sýkory. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru nastoupil bez smlouvy v zápasech proti Slavii a Kladnu, podle pravidel přitom může bez uzavřeného a zaregistrovaného kontraktu hrát jen jednou. O kontumaci rozhodl ředitel soutěže Stanislav Šulc, vedení plzeňského klubu s takovým verdiktem dopředu počítalo. "Petr odehrál dva zápasy bez smlouvy a druhý byl neoprávněný. Bohužel, zápas bude kontumovaný," řekl ČTK ředitel plzeňského klubu Jaromír Zavoral. Západočeši jsou si vědomi, že chybovali. Domnívali se totiž, že hráč může bez platné smlouvy hrát dvakrát. "Stejně jako může dvakrát nastoupit bez jmenovky na dresu a brankář může dvakrát chytat bez označené výstroje. Proto jsme si mysleli, že máme čas, a smlouvu jsme neodeslali včas," uvedl Zavoral. V úterním utkání proti Mladé Boleslavi již bylo vše v pořádku, Sýkorova smlouva už v té době byla odeslána do kanceláře ředitele soutěže Šulce.

Počasí ve čtvrtek

Po rozpuštění ranních mlh bude skoro jasno nebo polojasno. Odpolední teploty 10° až 14° Celsia. Slabý proměnlivý vítr.