Benjamin Kuras vydal ze stesku po humoru v krátkém sledu dvě knihy

Prozaik a dramatik Benjamin Kuras vydal v krátkém sledu dvě publikace Sex nás všechny přežije a Deník zamilovaného viruse. Obě knížky podle něj vznikly ze stesku po humoru. První kniha nabízí články, kterými autor přispíval do časopisu Playboy. Deník zamilovaného viruse není novinka inspirovaná pandemií koronaviru, ale vychází ze zapomenuté rozhlasové hry z 80. let, sdělil ČTK Kuras.

"Ztráta humoru je jedním z nejcitelnějších negativ doby koronavirové a často věští nástup totality. Tak jsem přijal povinnost nějaký humor vyrobit. Potřebovalo to ty viry trochu zlidštit, aby se jim dalo smát. Naštěstí jsem to už měl hotové z 80. let, v zapomenuté rozhlasové hře. Jejím hrdinou byl tehdy virus aidsu. Mladý hippie virůsek, který se zamiluje do svých lidiček a odmítá je zabít, čímž se dostává do konfliktu s virusovým establishmentem," uvedl autor desítek knih a rozhlasových a divadelních her.

Kuras v roce 1968 emigroval do Velké Británie a žije střídavě v Česku a Anglii. V současné době je ze zdravotních důvodů v rodné zemi. "Od mrtvičky v říjnu 2019, následované dvěma malými operacemi srdce a potřebou pravidelné lékařské kontroly, plus covidové karantény na obou stranách, jsem se do Británie nemohl podívat, takže spousta tamních kontaktů vyprchala, zatímco tady se naopak upevnila," řekl.