Češi na OH: Tenistky Vondroušová a pár Krejčíková, Siniaková budou hrát o medaile

Tenistka Markéta Vondroušová má na dosah medaili ve dvouhře. Česká hráčka postoupila do semifinále poté, co ve čtvrtfinále vyhrála v utkání s Paulou Badosaovou první set 6:3, načež vyčerpaná Španělka zápas vzdala. „Samozřejmě takhle nechce nikdo vyhrávat. Ale na druhou stranu, já jsem včera hrála dva docela těžké zápasy, takže jsem ráda, že si aspoň trochu odpočinu. A je to super pocit,“ řekla po zápase Českému rozhlasu dvaadvacetiletá Vondroušová, která vyřadila ve třetím kole druhou nasazenou Naomi Ósakaovou. V boji o finále se utká s turnajovou čtyřkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. O medaili budou hrát také deblistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které zdolaly ve čtvrtfinále Australanky Bartyovou, Sandersovou 3:6, 6:4, 10:7.

Radost mají i kajakář Jiří Prskavec a kanoistka Tereza Fišerová, kteří bez potíží postoupili do semifinálových jízd ve vodním slalomu. Obhájce bronzové medaile z Ria 2016 Prskavec obsadil v kvalifikaci čtvrté místo, Fišerová skončila v nově zařazené disciplíně třetí.

Čeští basketbalisté podlehli ve druhém zápase na olympijských hrách v Tokiu Francii  77:97. O přímý postup do čtvrtfinále se utkají v sobotu na závěr skupiny A s favorizovaným týmem USA.

Plavkyně Barbora Seemanová pár hodin po 6. místě na kraulařské dvoustovce nepostoupila na poloviční trati do semifinále. V rozplavbách byla 21.

Windsurfař Karel Lavický si po třetím soutěžním dnu olympijské regaty v Enošimě polepšil na 22. místo.

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek postoupil na veslařské olympijské regatě do finále a obsadí v Tokiu nejhůře šesté místo.

Veslařky Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová obsadily na dvojskifu čtvrté místo v olympijském finále B, celkově skončily v Tokiu desáté a zopakovaly výsledek z Ria de Janeiro.

Lukostřelkyně Marie Horáčková skončila v prvním kole vyřazovací části. S Japonkou Miki Nakamuraovou prohrála 2:6.

Střelec Jiří Lipták je po prvním dnu kvalifikace trapu 4. a drží postupovou přičku do olympijského finále. David Kostelecký má o zásah méně a je 13.

Judista David Klammert vypadl již v prvním kole. Ve vyrovnaném duelu kategorie do 90 kilogramů podlehl Izraelci Li Kochmanovi v takzvaném zlatém skóre na ipon.

Plážového volejbalistu Ondřeje Perušiče na olympijských hrách propustili z izolace po nákaze covidem-19 a ve čtvrtek nastoupí s Davidem Schweinerem proti mexickému páru José Rubio, Josué Gaxiola.