Všichni čeští kajakáři jsou ve finále mistrovství Evropy, uspěla i Fišerová

Všichni čeští kajakáři Jiří Prskavec, Vít Přindiš a Ondřej Tunka se kvalifikovali do finále mistrovství Evropy ve vodním slalomu. Mezi ženami uspěla na kajaku Tereza Fišerová, která tak v Liptovském Mikuláši proměnila ve finálovou účast premiérový start na vrcholné seniorské akci mezi dospělými v této kategorii.

Prskavec se kvalifikoval až ze druhé jízdy, takže mezi třicítkou semifinalistů nastupoval už jako desátý. Předvedl skvělou jízdu a jako první se dostal pod sto sekund. Nebylo pochyb, že jeho čas 96,64 sekundy bude stačit na finále. Nakonec ho nikdo nepředstihl a stejně jako na loňských olympijských hrách v Tokiu pojede Prskavec ve finále jako poslední.

S přehledem postoupil také Přindiš, který závodí se zlatým číslem pro úřadujícího evropského šampiona. Vzhledem k tomu, že finále kajakářů bude patnáctičlenné, stačilo dvanácté místo na postup i mistru světa z roku 2017 Tunkovi. Úspěšná kanoistka Fišerová, která tentokrát startuje i na kajaku, proklouzla do ženského finále z poslední postupové desáté příčky.