Český kuchařský tým získal v Singapuru stříbro a bronz

Stříbrnou medaili za teplou kuchyni a bronz za studenou přivezli čeští kuchaři z mezinárodní soutěže FHA Culinary Callenge 2010, která se konala od 20. do 23. dubna v Singapuru. Pětičlenný tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR tam představil pokrmy inspirované českou kuchyní. Informovali o tom na pondělní tiskové konferenci v Praze. "Tento výsledek je povzbuzující," řekl prezident asociace Miroslav Kubec. Přestože členové českého týmu cítí také mírné zklamání, považují svou účast na prestižní asijské exhibici, označované za kuchařské mistrovství světa, za užitečnou. V Singapuru se utkalo osm národních týmů, mezi nimiž byly pouze tři evropské země. Mimo českých kuchařů soutěžili s převážně asijskými týmy gastronomové z Německa a Švýcarska. Češi se na této soutěži představili již potřetí. Absolutním vítězem se ovšem stal tým Singapuru.