Dále ze sportu:

Osmnáctiletá Kristýna Plíšková postoupila do finále wimbledonské juniorky a může napodobit dvojče Karolínu, jež triumfovala v lednu na Australian Open. Česká tenistka v semifinále porazila 6:1, 6:4 o tři roky mladší Rusku Julii Putincevovou. Kristýna Plíšková si zahraje ve finále grandslamového turnaje poprvé v kariéře.

Český bek Zbyněk Michálek se v zámořské NHL stal novou posilou hokejistů Pittsburghu. S vedením Penguins podepsal sedmadvacetiletý obránce z pozice volného hráče pětiletou smlouvu na celkem 20 milionů dolarů. Rodák z Jindřichova Hradce si lukrativní kontrakt vysloužil výbornými výkony ve Phoenixu, kde se od svého příchodu před sezonou 2005/06 zařadil mezi klíčové opory. Před otevřením trhu s volnými hráči byl řazen mezi hokejisty, o něž měl být největší zájem.

Novým trenérem české reprezentace házenkářek se stal Jan Bašný. Nahradil Jiřího Tkadlece, který u týmu působil čtyři roky a po neúspěšné kvalifikaci o mistrovství Evropy mu skončila smlouva. Sedmačtyřicetiletý Bašný dlouhodobě trénuje ve Francii a u národního týmu vytvoří dvojici se zlínským asistentem Dušanem Polozem. Oznámil to Český svaz házené na svém webu.