Dále ze sportu:

Fotbalová asociace ČR (FAČR) v pátek obdržela informace, které se týkají údajného ovlivnění prvoligového zápasu v minulé sezoně. V pondělí operativně zasedne disciplinární komise, která případ začne šetřit. Informovaly o tom webové stránky FAČR. Neuvedly, které utkání mělo být ovlivněno. Remízou 1:1 se rozešli fotbalisté Mladé Boleslavi a Sparty v duelu 13. kola první ligy. Pražané museli dotahovat manko po vedoucí brance Jakuba Mareše, z penalty vyrovnal Josef Hušbauer. Pražané propásli šanci dotáhnout se na vedoucí Jablonec, na nějž ztrácí dva body. Boleslavi teď patří desáté místo.

Útočník fotbalové Sparty Václav Kadlec v pražské střešovické nemocnici absolvoval operaci vpáčené zlomeniny čelní kosti. Zranění utrpěl v sobotním ligovém utkání v Mladé Boleslavi, kde už v jedenácté minutě nuceně střídal po souboji s domácím Martinem Nešporem. Operační zákrok byl podle informací pražského klubu úspěšný. Zatím ale není jasné, kdy se dvacetiletý hráč vrátí na hřiště.

Fotbalisté Dukly se dočkali ve 13. ligovém kole prvního letošního vítězství na hřišti soupeře. Zásluhou dvou branek Tomáše Borka v prvním poločase porazili v Brně domácí Zbrojovku 3:1.

Informace o údajném ovlivnění prvoligového zápasu v minulé sezoně, které v pátek obdržela Fotbalová asociace České republiky (FAČR), pocházejí podle Nedělního Sportu od rozhodčího Tomáše Adámka. Sudí podle listu zaslal předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi a šéfovi disciplinární komise Jiřímu Goldovi dopisy se svým notářsky ověřeným svědectvím.

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik se bude muset na nadcházejícím turnaji Karjala, prvním díle seriálu Euro Hockey Tour, obejít bez pomoci útočníka Martina Hanzala. Hráč Phoenixu, který v extralize při výluce NHL hájí barvy Českých Budějovic, si z pátečního zápasu na ledě pražské Sparty odnesl tržnou ránu na tváři a lehčí otřes mozku.

Stolní tenistka Iveta Vacenovská postoupila v Brémách poprvé v kariéře do finále turnaje World Tour. V semifinále German Open porazila 4:3 úřadující mistryni Evropy Viktorii Pavlovičovou. Ve finále se šestadvacetiletá Vacenovská utká od 16:00 s naturalizovanou Španělkou Šen Jen-fej.

Nejlepší český triatlonista na dlouhých tratích Petr Vabroušek obsadil osmé místo na svém předposledním letošním Ironmanu na Floridě. Navzdory zdravotním problémům po nedávné srážce s autem si vytvořil osobní rekord v cyklistické části a splnil cíl vejít se do elitní desítky.

Oba čeští olympionici Lukáš Krpálek a Jaromír Musil bez problémů potvrdili roli domácích jedniček v judu. Oba ovládli své kategorie na mistrovství republiky v Jablonci nad Nisou. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa Krpálek se ve třech zápasech nejtěžší váhové kategorie zdržel na tatami jen čtyři a půl minuty a získal už jedenáctý titul českého šampiona.