Dohnálek: Škoda Auto chystá stavbu závodu pro nový model auta

Automobilka Škoda Auto chystá podle zástupce hradeckého hejtmana Helmuta Dohnálka výstavbu závodu na zelené louce pro zcela nový model auta. Závod za řádově miliardy korun by měl přinést asi 3000 pracovních míst. Hradecké hejtmanství bude usilovat, aby automobilka továrnu postavila v Královéhradeckém kraji. Šéf Škody však tuto informaci popřel.

"V současné době nejsme ve stadiu, kdy by bylo rozhodnuto, že sem ta investice přijde," řekl Dohnálek s tím, že jasno by mohlo být během letošního roku. Přilákáním Škody Auto do Královéhradeckého kraje se již nicméně zabývala rada kraje na svém středečním zasedání. Počtem zaměstnanců by se nový závod vyrovnal nové automobilce TPCA v Kolíně, která by měla mít až 3000 lidí.

Škoda Auto má v Královéhradeckém kraji závody v Kvasinách na Rychnovsku a ve Vrchlabí na Trutnovsku, v nichž dohromady zaměstnává asi 2300 lidí. Kvasinský závod, kde se vyrábí limuzína Superb, Škoda Auto před třemi lety nákladem přes šest miliard korun výrazně rozšířila. Právě s ohledem na tyto nedávné investice v Kvasinách předseda představenstva Škody Auto Detlef Wittig možnost výstavby nového závodu jednoznačně popřel.