Janda vyhrál doma i z nižšího nájezdu, ale byl rozladěn

Skokan na lyžích Jakub Janda vyhrál podle očekávání úterní mistrovství republiky, ale velký můstek pod Ještědem opouštěl hodně zklamaný. Vítěz nedělního závodu Světového poháru absolvoval oba pokusy z nižšího nájezdu než jeho soupeři a stěžoval si na organizaci šampionátu. "Tohle byla osmá nebo desátá liga, a ne mistrovství republiky. Byl to výsměch a jsem z toho hodně zklamaný," řekl rozzlobený Janda. Vadil mu rychlý průběh závodu, kvůli kterému skokani neměli čas se koncentrovat na svůj výkon, což potvrdili také další medailisté, druhý Jan Matura a třetí Antonín Hájek.

Ředitel závodu Zdeněk Jirásko tvrdil, že pořadatelé neměli jinou možnost než závod urychlit. Šampionát se uskutečnil po skokanské části sprintu Světového poháru B v severské kombinaci a závodníci museli zvládnout čtyři skoky. "Nechtěl bych, aby se Janda přerazil. Jsem rád, že zas máme po letech dobrého skokana, ale muselo se to zrychlit, protože se blížila tma," řekl Jirásko.

Průběh závodu se nelíbil ani reprezentačnímu trenérovi Vasju Bajcovi. "Tohle nejsou závody pro Jandu. Jury byla špatná, já bych to udělal jinak," řekl Bajc. Do středečního závodu družstev Jandu nepustí. "To nemá cenu," uvedl slovinský kouč.