Kalendárium

Tentokrát se setkáme s legendárním českým hudebníkem R.A. Dvorským, Vlastimilem Harapesem, Borisem Hybnerem a dalšími osobnostmi naší kulturní scény. Připravila Eva Petržílková.



Všechny osobnosti dnešního kalendária uvedou vždy rozhlasové nahrávky s jejich hlasem. A tak můžete, milí posluchači, hádat, o koho se jedná.... Takhle tedy začínal někdejší sólista baletu Národního divadla, pak šéf baletní skupiny Laterny magicy a od roku 1990 šéf baletu Národního divadla Vlastimil Harapes. 24. července oslavil tento světoznámý umělec pětapadesátiny.


A teď se podíváme o mnoho let nazpět... Mnozí ze starší generace posluchačů jistě poznali kapelníka, zpěváka, hudebního skladatele a někdejšího šéfa Melody Boys - Rudolfa Antonína Dvorského. Narodil se v roce 1899. Nahrál velké množství gramofonových desek, spolupracoval i s filmem. Letos v srpnu vzpomínáme 35. výročí jeho úmrtí.


Tolik o sobě sólista Laterny magicy, ředitel studia GAG, autor několika celovečerních pantomim - Boris Hybner, který v těchto dnech slaví šedesátiny.

Na závěr dnešního kalendária ještě prozradí, jak by měl mim navazovat kontakt s publikem...

Autor: Eva Petržílková
spustit audio