Kateřina Neumannová po pádu doběhla na MS ve skiatlonu sedmá

Pád hned v úvodu kombinačního závodu zkomplikoval Kateřině Neumannové boj o druhou medaili z mistrovství světa v německém Oberstdorfu. Česká lyžařka nakonec doběhla do cíle zcela vyčerpaná na sedmém místě. Titul v sobotním skiatlonu složeném z běhu na 7,5 kilometru klasickou technikou a stejně dlouhé bruslařské části vybojovala suverénně Ruska Julia Čepalovová. Za ní doběhly s velkou ztrátou Norky Marit Björgenová a Kristin Steiraová.

Neumannová po vítězství v úvodním závodu šampionátu na 10 kilometrů volnou technikou startovala s číslem jedna, které jí však štěstí nepřineslo. Pár set metrů po startu při výběhu na terénní vlnu upadla a největší soupeřky jí utekly. "Předem chci říci, že to ten závod úplně nerozhodlo, ale bylo to nepříjemné," řekla Neumannová. "Někdo mi tam píchl hůl mezi lyže a najednou jsem ležela, pak přede mnou upadla Němka," líčila běžkyně.

"Na tom můstku to byla tragédie," komentoval pád své svěřenkyně trenér Stanislav Frühauf. Stahování náskoku pak stálo vítězku čtvrteční volné desítky určitou porci sil. "Musela jsem to dojíždět, ale kdybych na to měla, tak bych asi tohle přežila," uvedla Neumannová. Klasickou část dokončila jako osmá se ztrátou necelých dvaceti sekund na Björgenovou.