Krajanské akce ve světě - ČERVEN 2016

Česká showcase na Fringe 2015 v Edinburku: Boys Who Like to Play With Dolls

Na tomto místě zveřejňujeme seznam krajanských akcí, o nichž jsme se dozvěděli na internetu nebo přímo od krajanů. Pokud chcete zprostředkovat informaci o některé z vašich akcí, pošlete ji prosím na [email protected] nebo zanechejte vzkaz na našem facebooku.

9. června, SLOVENSKO, Košice - Zahradní koncert v areálu Botanické zahrady Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (Mánesova 23). Začíná v 16.30. Pořadatelem je Český spolek v Košicích.

11. čevna, SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ, Londýn - pohybové představení Boys Who Like To Play With Dolls choreografů Terezy Ondrové a Petra Šavely je součástí pravidelných večerů, na nichž se setkávají špičkoví britští a další evropští choreografové. Začátek je naplánován na 20:15 hod. na londýnské adrese TripSpace Projects, 339-340 Acton Mews, E8 4EA, Haggerston. Vstupné 10 liber.

14. června, SLOVENSKO, Bratislava - Klubem občanů ČR organizované Setkání na Partyzánské louce začíná v 15 hodin. Je spojené s grilováním, o dobrou náladu se postarají harmonikáři.

16. června, SLOVENSKO, Košická Belá - vzpomínka na české legionáře, kteří padli v bojích 1919 za zachování celistvosti Československé republiky. Jednodenní akci pořádá Slovensko-český klub v SR.

23. června, SLOVENSKO, Košice - soutěžní výstava Regionální České spolky na Slovensku ve fotografii v roku 2015. Vernisáž je naplánována na 15. hodinu ve Společenském klubu Českého spolku v Košicích (Hlavná 70), kde si lze výstavu prohlédnout až do 10. 9. 2016.


Detailní informace o kulturních krajanských akcích v USA, Kanadě a Mexiku naleznete na stránkách Česko-severoamerické komory pro obchod a kulturu www.czechevents.net.

Autor: Miloš Turek
klíčové slovo:
spustit audio