Krajanské akce ve světě - ČERVEN 2019

Jiří Jírů a jeho snímky Václava Havla

Na tomto místě zveřejňujeme seznam krajanských akcí, o nichž jsme se dozvěděli na internetu nebo přímo od krajanů. Pokud chcete zprostředkovat informaci o některé z vašich akcí, pošlete ji prosím na [email protected] nebo zanechejte vzkaz na našem facebooku.

7. června, ŠPANĚLSKO, Barcelona - performance Líbání přes sklo reprezentuje konceptuální umění Jiřího Kovandy v Nadaci Antoni Tàpiese (Fundació Antoni Tàpies. Carrer d'Aragó, 255). Začátek je naplánován na 19. hodinu, vstupné 8 euro.

8. června-1. září, ŠVÉDSKO, Örebro - akce Democracy in Action zahrnuje i výstavu fotografií Jiřího Jírů, která dokumentuje prezidentský úřad Václava Havla v jeho počátcích. Autor byl sedm let oficiálním fotografem prezidenta.

13. června-24. srpna, FRANCIE, Paříž - díla starších i současných český výtvarníků představí Hollar: Výstava české grafiky, společný projekt Českého centra a galerie Hollar. Vernisáž probíhá 13. června od 19:30 za přítomnosti kurátorky výstavy Aleny Laufrové.

18. června, NĚMECKO, Berlín - v cyklu Tschechien erlesen představí Iva Pekárková své dílo Noch so einer, které zahrnuje tři povídky o společenských outsiderech. Setkání probíhá v Českém centru od 19 hodin.

27.-29. června, SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ, Birmingham - představení Deadtown v podání Divadla bratří Formanů bude poprvé uvedeno ve Spojeném království. Na westernovém pozadí vystoupí akrobaté, herci, tanečníci a je propojením filmu, divadla a kouzelnických iluzí. Tři představení proběhnou v Birmingham Repertory Theatre v termínech 27. června (19:30), 28. června (19:30) a 29. června (16:00).

Autor: Miloš Turek
klíčové slovo:
spustit audio