Mnoho(roz)hlas Ivana Vyskočila

Prof. Ivan Vyskočil

Dnešní pořad bude věnován význačné osobnosti české kultury, prof. Ivanu Vyskočilovi, který v dubnu oslavil životní jubileum. Ohlédnutí za léty minulými zajistil rozhlasový achriv. Po řece času budeme jako z kry na kru poskakovat po útržcích nahrávek, z nichž nejstarší zachytila hlas Ivana Vyskočila třiatřicetiletého, působícího v tehdy nově vzniklém Divadle na Zábradlí.

Dnešní pořad bude věnován význačné osobnosti české kultury, prof. Ivanu Vyskočilovi, který v dubnu oslavil životní jubileum. Ohlédnutí za léty minulými obstará rozhlasový achriv. Po řece času budeme jako z kry na kru poskakovat po útržcích nahrávek, z nichž nejstarší zachytila hlas Ivana Vyskočila třiatřicetiletého, působícího v tehdy nově vzniklém Divadle na Zábradlí. K dispozici máme v různé míře i pravidelné pořady, které Vyskočil v různých dobách pro rozhlas připravoval:

Gramotingltangl,

Jen tak,

Umělecká kavárna

nebo Setkání u kulatého stolku, které běží dosud. Tyto pořady představují další větev jeho celoživotních bohatých dramatických aktivit a zaznamenávají výraznou tvůrčí polohu Vyskočila fabulujícího, dialogického, jednajícího řečí a řečovým gestem, naslouchajícího sobě a partnerům (z nich uslyšíme Josefa Podaného a Ester Krumbachovou.)