Na mistrovství světa pojede pět skokanů, jedničkou je Janda

Pětice skokanů na lyžích odjede na mistrovství světa v klasickém lyžování do německého Oberstdorfu, které začne 17. února. Společně s domácí jedničkou Jakubem Jandou splnili nominační kritéria Jan Matura, Jan Mazoch a Antonín Hájek, náhradníkem se pravděpodobně stane Lukáš Hlava. Nominaci musí ve čtvrtek schválit výkonný výbor lyžařského svazu.

Janda s Maturou splnili první podmínku nominace pro světový šampionát, když bodovali ve Světovém poháru. Janda je v prestižním seriálu dokonce druhý a svou životní sezonu v neděli vyšperkoval vítězstvím v Německu. Mazoch s Hájkem se nominovali na základě umístění do třetího místa v Kontinentálním poháru. "Z toho vyplývá, že máme čtyři nominované," řekl reprezentační trenér Vasja Bajc.

Místo náhradníka asi zaplní Lukáš Hlava, který v úterý skončil pátý na mistrovství republiky za elitní čtveřicí. Uvažovalo se o tom, že by náhradník na MS necestoval, ale nakonec do Německa odjede. "Na základě reglementů FIS platí, že čím víc závodníků na mistrovství světa, tím víc peněz. Mají na to tabulku a pořád se musíme dívat na finance," prohlásil Bajc.