Na prvomájové akce přišly jenom stovky lidí, téměř všichni bez roušek

Na demonstraci na Petříně, kterou pořádalo politické hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES, se dnes odpoledne sešla přibližně stovka lidí. Účastníci se sešli na Újezdě, odkud se pochodem vydali k Petřínské rozhledně. V parku je Smetanovou skladbou Vltava v úpravě pro housle přivítala hudba skupiny Lovci Nedvědů hrající repertoár Františka a Jana Nedvěda. "Máme jediný cíl, život bez jakýchkoliv podmínek," řekl v úvodním projevu předseda hnutí a majitel pražské restaurace Šeberák Jakub Olbert.

Organizátoři ve svých projevech za souhlasného potlesku přítomných kritizovali vládní nařízení, která označili za "ukrajování svobody". Odmítli testování jako nespolehlivé a v některých částech projevů vyzvali k občanské neposlušnosti.

Zhruba 250 lidí se účastnilo dnešního protestu organizovaného blokem nezařazeného poslance Lubomíra Volného na Střeleckém ostrově v Praze. Většina účastníků neměla po většinu akce nasazenou ochranu dýchacích cest, policisté je krátce po ohlášeném začátku na tuto povinnost upozorňovali a některé z nich legitimovali. Podobně to vypadalo odpoledne na Letné, kde se na protest proti vládním protikoronavirovým opatřením sešlo po 13:00 ke dvěma stovkám lidí.