Na Svět knihy přijede Laurent Binet či nakladatel Gallimard

Zářijový veletrh Svět knihy bude jako hlavní zemi hostit Francii. Osobně o svém díle mají v Praze promluvit spisovatelé Laurent Binet či Muriel Barberyová. Speciální pozornost bude věnována zásadní osobnosti české i francouzské literatury Milanu Kunderovi. ČTK o tom dnes za pořadatele informovala Pavla Umlaufová. Programová témata 26. ročníku veletrhu a literárního festivalu zavedou čtenáře také do Polska a hlas dostane i Bělorusko.

Pořadatelé se chtějí věnovat i vlivu pandemie na knižní trh, jak a zda se proměnil. Svět knihy Praha 2021, provázený mottem Můj domov je v jazyce, se návštěvníkům otevře od 23. do 26. září na Výstavišti v Holešovicích.

Osobní účast na veletrhu přislíbila řada dalších osobností francouzského literárního světa. Českým čtenářům je dobře známé jméno Laurenta Bineta. Autor bestselleru HHhH, k němuž ho inspiroval atentát na Reinharda Heydricha, tentokrát představí novinku Civilizace, v níž se pustil do konstruování alternativních dějin. S českým prostředím je propojena Lenka Horňáková-Civade, původem Češka, která žije a píše ve Francii. V literárním pořadu uvede svůj poslední román Symfonie o novém světě, v němž částečně vychází z osudů bývalého československého konzula v Marseille Vladimíra Vochoče.