Na ukrajinské velvyslanectví a konzulát v Brně přišla zásilka se zvířecíma očima

Ukrajinské velvyslanectví v Praze obdrželo podobnou zásilku jako ukrajinský konzulát v Brně. Podle mluvčího ukrajinského ministerstva zahraničí Oleha Nykolenka dostaly velvyslanectví v několika evropských zemích balíčky s očima zvířat. "Zkoumáme význam tohoto vzkazu," uvedl. Česká policie bez dalších podrobností hovoří o mrtvé živočišné tkáni.

Policie kvůli zásahu pyrotechniků u podezřelého balíčku evakuovala dvě budovy ukrajinské ambasády. Ukrajinský konzulát v Brně policisté kvůli balíčku evakuovali asi na čtyři hodiny.

Nykolenko informoval i o incidentech v jiných zemích. Poničen byl podle něj vchod do rezidence ukrajinského velvyslance ve Vatikánu, na velvyslanectví v Kazachstánu kdosi nahlásil, že se tam nachází výbušnina, ale tato informace nebyla pravdivá. Ambasáda v USA dostala dopis s kopií článku kritického vůči Ukrajině. Ve Španělsku přišly dopisové bomby například premiérovi Pedru Sánchezovi, na americké a ukrajinské velvyslanectví. Španělské úřady věc vyšetřují jako terorismus.