Návštěva stadionu, zabijačka nebo dárky, Ježíškova vnoučata splnila už přes 10200 přání

Foto: archiv ČRo

Projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata dál rozdává seniorům po celé republice radost. Díky němu bylo splněno už přes 10200 vánočních přání. Byly mezi nimi zážitky, jako třeba plavání v bazénu, návštěva fotbalového stadionu, zabijačka nebo dárky - televize, radia, oblečení či šachové hodiny.

Projekt Ježíškova vnoučata na slevovém portálu Slevomat
Partnerem projektu Ježíškova vnoučata je slevový portál Slevomat, přes který můžou lidé koupit poukaz na 100 korun a přispět na dražší dárky. Provozní ředitelka portálu Jana Úlovcová upřesnila, na co už lidé vybrali peníze.

"Už se nám podařilo vybrat na 30 opravdu dražších dárků v hodnotě milionu korun. Kdybych byla konkrétnější, jsou to třeba tři notebooky, osm televizorů, 5 polohovacích elektrických křesel, dva elektrické skútry, jeden rotoped, jedna matrace, tři mechanické vozíky a dokonce sedm elektrických invalidních vozíků, což jsou dárky opravu velmi nákladné," přibližuje Jana Úlovcová.

Radost dělají i zážitky

Pan Jaroslav Holý s hráčí Viktorie Plzeň,  foto: Tomáš Vodňanský,  archiv ČRo
Kromě dárků můžou Ježíškova vnoučata seniorům splnit také různá zážitková přání, třeba jim zajistit výlet, setkání se známou osobností nebo návštěvu fotbalového stadionu. Přesně to si přál penzista Jaroslav Holý z Přeštic. Chtěl se podívat na trénink fotbalistů svého oblíbeného klubu - Viktorie Plzeň. Ježíškova vnoučata mu přání splnila. Na stadionu na něj čekal celý fotbalový tým i trenér. Pan Jaroslav si dokonce zakopal.

Senioři z Městského centra komplexní péče v Benátkách nad Jizerou si zase přáli pravou domácí zabijačku. Přání jim v projektu Ježíškova vnoučata splnil Stanislav Hrdlička z Ročova u Rakovníka. Přivezl jak prase, tak i zkušeného řezníka. Padesátka seniorů si tak vychutnala guláš, jitrnice, tlačenky i černou polévku. Paní Milada Čížková i pan Jiří zavzpomínali, kdy naposledy na zabíjačce byli.

Foto: archiv ČRo
"Takových padesát roků je to, co jsem byla na zabíjačce, mě už bylo 95... Já jsem byl na zabíjačce tak před 30 lety...."

Ředitelka centra komplexní péče Enilie Kalová byla dojatá. Podle ní to byl dárek pro všechny a tak přinesl nejvíc radosti.

Kdo chce potěšit nějakého seniora, má stále možnost. Stát se Ježíškovým vnoučetem je snadné. Na webu jeziskovavnoucata.cz může vybrat z asi 300 přání, která na své splnění ještě čekají.