Neumannová dojela v Lahti druhá, Bauer zvítězil

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová obsadila druhé místo v závodě Světového poháru v Lahti na své "mistrovské" trati deset kilometrů volnou technikou. Porážku ze šampionátu v Oberstdorfu oplatila české reprezentantce Ruska Julia Čepalovová, třetí byla Karine Philippotová z Francie. Neumannová se posunula na třetí místo v průběžném hodnocení Světového poháru. Ten vyhrála norská královna Marit Björgenová, která po úspěšném šampionátu víkendový program v Lahti kvůli nachlazení vynechala. Druhá Kristina Šmigunová z Estonska, která v neděli skončila sedmá, má před Neumannovou náskok osmi bodů.

Běžec na lyžích Lukáš Bauer vyhrál potřetí v kariéře závod Světového poháru, v neděli triumfoval na trati 15 kilometrů volnou technikou v Lahti. Předčil tak výsledek Kateřiny Neumannové, která o několik hodin dříve obsadila ve Finsku druhé místo.

Skokan na lyžích Jakub Janda, jehož v týdnu trápila viróza, obsadil páté místo v závodu Světového poháru ve finském Lahti. Z vítězství se radoval stejně jako v posledním podniku seriálu před mistrovstvím světa domácí Matti Hautamäki.