Newton IT: V únoru dominoval v médiích zpěvák Karel Gott

V médiích v únoru mezi umělci jasně dominoval zpěvák Karel Gott. Často se psalo či hovořilo také o zpěvačce Heleně Vondráčkové, herci Miroslavu Horníčkovi, režiséru Zdeňku Troškovi a zpěvačce Lucii Bílé. Vyplývá to z průzkumu společnosti Newton Information Technology (Newton IT).

Gott byl nejčastěji v médiích zmiňován v souvislosti s neúspěšnou druhou parlamentní volbou hlavy státu a vznikem iniciativy Karel Gott - prezident. Rovněž k tomu přispělo únorové vyhlášení televizní ankety TýTý, kde se Gott stal již pošesté absolutním vítězem.

Jméno Heleny Vondráčkové bylo nejčastěji skloňováno v souvislosti se svatbou s podnikatelem Martinem Michalem, která se v závěru měsíce uskutečnila na Karlštejně.

Po vleklé nemoci zemřel 15. února v Liberci známý divadelní a filmový herec a spisovatel Miroslav Horníček. Jednotlivé příspěvky připomínaly umělcovu všestrannost, autorské pojetí divadla, jedinečný humor a pohotovost, s níž exceloval v pořadu Hovory H. Média se podrobně věnovala i přátelství Horníčka s dalšími legendami českého divadla a filmu. Značný prostor dostalo i rozloučení s umělcem v Národním divadle.

V případě zpěvačky Lucie Bílé se únor nesl především ve znamení informací o rozchodu s manželem Stanislavem Penkem a o úspěšném koncertu v New Yorku. Stala se též vítězkou kategorie zpěvaček v televizní anketě TýTý. V závěru měsíce pak média referovala o zpěvaččině nadšení nad zvolením Václava Klause prezidentem republiky.

Nová komedie Zdeňka Trošky Kameňák se i v druhém měsíci promítání stala námětem nemála recenzí. Režisérův loňský snímek Andělská tvář získal pak nominace ve čtyřech kategoriích na ceny České filmové a televizní akademie Český lev.