Osobnosti českého sportu volbu Klause vítají

Nový český prezident Václav Klaus je mužem na svém místě. Alespoň se na tom shodují osobnosti českého sportu v minianketě, kterou uspořádala ČTK. Oslovení jsou zajedno v tom, že momentálně není pro takovou funkci nikdo vhodnější než Klaus. Trenér hokejové reprezentace Slavomír Lener a předseda atletického svazu Karel Pilný dokonce nového prezidenta přijali s nadšením stejně jako čerstvý mistr světa v běhu na lyžích z italského Val di Fiemme Martin Koukal.

Bývalý trenér fotbalistů pražské Sparty Jaroslav Hřebík soudí, že je nakonec dobře, že na Pražském hradě usedne Klaus. Souboj o prezidentský stolec pozorně sledoval a uznal, že byl hodně vyrovnaný. "Profesor Sokol perfektně vystupoval, dobře celou situaci vyhodnotil," ocenil poraženého kandidáta. Sám by ale svůj hlas dal Klausovi.

Čerstvý mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal byl prvním, komu prezident zaslal blahopřejný telegram. Vítěz volné padesátky v Lago di Teseru byl spokojený, že je prezidentem právě Klaus. "Mě to potěšilo. Fandil jsem mu od začátku," řekl Koukal pro ČTK.

Autor: Eva Petržílková