Zprávy

0:00
/
0:00

MZV sleduje Egypt; v letoviscích je klid, je třeba opatrnosti

Česká diplomacie sleduje vývoj situace v Egyptě, kde byl při převratu sesazen prezident Muhammad Mursí. Ministerstvo zahraničí hlásí, že v turistických letoviscích u Rudého moře je klid. Turistům ale doporučuje, aby dbali zvýšené opatrnosti a vyhýbali se veřejným shromážděním. Mluvčí ministerstva Johana Grohová řekla, že v Egyptě je nyní 5000 českých turistů, v Káhiře 45 českých občanů a zhruba stejné množství krajanských rodin. Podle Grohové bude diplomacie svá doporučení případně upřesňovat podle dalšího vývoje a podle informací českého velvyslanectví v Egyptě. Budoucí ministr zahraničí úřednické vlády Jan Kohout doufá, že "zcela mimořádná" událost v Egyptě povede ke stabilitě, která umožní rychlý postup k obnově demokratického fungování institucí. V současnosti ministerstvo zahraničí varuje před cestami do severní části Sinajského poloostrova včetně letoviska Taba. Při pobytu v turistických oblastech v jižní části Sinajského poloostrova doporučuje zvážit jakékoliv cesty mimo letoviska, zejména v případech individuální turistiky a cest v noci.

Zeman v pondělí přijme odcházející členy Nečasova kabinetu

Prezident Miloš Zeman přijme v pondělí večer na Pražském hradě odstupujícího předseda vlády Petra Nečase (ODS) a členy jeho vlády v demisi. Informovala o tom mluvčí Hradu Hana Burianová. Ze setkání se už omluvila vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM). Nepřijede ani ministr průmyslu Martin Kuba (ODS), účast odmítl také místopředseda vlády a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg a ministr financí Miroslav Kalousek (oba TOP 09). Nečasův kabinet končí po skandálu, do nějž je zapojena nejbližší spolupracovnice premiéra v demisi Jana Nagyová. Policie ji vzala do vazby kvůli zneužití Vojenského zpravodajství a případu uplácení bývalých poslanců koaliční ODS. Nečas předal demisi do Zemanových rukou, prezident posléze pověřil Rusnoka sestavením kabinetu úředníků, který by zemi vedl do předčasných voleb. Rusnokovu vládu jmenuje Zeman zřejmě ve středu.

Picek bude pokračovat jako ministr obrany

Ministr obrany vlády v demisi Vlastimil Picek přijal nabídku na pokračování na stejném postu v úřednickém kabinetu designovaného premiéra Jiřího Rusnoka. ČTK o tom informovala Pickova mluvčí Mira Třebická. Ministr obrany podle ní chce pokračovat v rozdělané práci. Bude se soustředit třeba na dokončení reorganizace armády i ministerstva. O svém rozhodnutí již Picek informoval Rusnoka, kterému tak chybí už obsadit pouze posty ministrů financí a životního prostředí. Pickovo rozhodnutí uvítal náčelník generálního štábu Petr Pavel. Časté výměny ministrů podle něj ozbrojeným silám spíše škodí.

Rusnokovým ministrem průmyslu bude Cienciala, dopravu povede Žák

Ministrem průmyslu v úřednické vládě Jiřího Rusnoka bude rektor Vysoké školy podnikání v Ostravě Jiří Cienciala. Ministerstvo dopravy povede bývalý generální inspektor Českých drah Zdeněk Žák. Designovaný premiér Rusnok to řekl České televizi. Žák v minulosti působil i jako poradce nynějšího prezidenta Miloše Zemana, Cienciala byl řadu let ředitelem Třineckých železáren. Chce se soustředit na zvýšení konkurenceschopnosti průmyslu, podporu podnikání a rozvoj spolupráce se školstvím. Současnou situaci označil za krizi. Zdeněk Žák se chce zaměřit na kontrolu hospodaření v Českých drahách, změnit tarify výkonového mýtného pro kamiony a věnovat se prevenci v dopravě. Na ministerstvu dopravy neplánuje plošné personální výměny, propustit chce ale lidi, kteří vysoké posty v úřadu vnímají jako trafiky, řekl v rozhovoru s ČTK. Mezi dopravními stavebními projekty chce ministr pokračovat v projektové přípravě paralelní dopravní tepny k dálnici D1.

Benešová: Mým vzorem je Motejl, prioritou občanský zákoník

Nastupující ministryně spravedlnosti Marie Benešová by chtěla navázat na práci Otakara Motejla. Ve funkci se však i vzhledem k nejisté politické situaci zaměří především na prosazení doprovodné legislativy k občanskému zákoníku. Ráda by například řešila koncepci stížností pro porušení zákona, které pokládá za přežitek. Zajímat se bude i o problematiku vězeňství. Jako své aktuální priority vyjmenovala obsazení české pozice u Soudního dvora EU, nový občanský zákoník a další osud zákona o státním zastupitelství. Práci svého předchůdce Pavla Blažka (ODS) ani dalších novějších ministrů spravedlnosti nechtěla komentovat s tím, že jí to nepřísluší. Vyhnula se tak i hodnocení činnosti Pavla Němce, kterého v minulosti označila za součást takzvané justiční mafie."

Němcová: Policii jsem příliš nepomohla

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) vypovídala na policii v souvislosti s kauzou bývalé blízké spolupracovnice odstupujícího premiéra a předsedy ODS Jany Nagyové. V budově Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v ulici Na Perštýně strávila zhruba hodinu a čekajícím novinářům řekla, že policii zřejmě příliš nepomohla. "Já jsem opravdu u ničeho nebyla, takže mé svědectví bylo stručné," řekla Němcová. Kriminalisté se jí ptali na to, zda věděla něco o plánech poslanců předtím, než se vzdali mandátu, a zda byla u nějakých jednání. Někdejší šéfka kabinetu předsedy vlády Petra Nečase Nagyová je podle policie zapletena do dvou kauz - nelegálního sledování Nečasovy ženy i dalších zaměstnanců úřadu vlády a údajné politické korupce. Výpověď Němcové se zřejmě týkala druhého případu, v němž čelí bývalí poslanci ODS Marek Šnajdr, Petr Tluchoř a Ivan Fuksa obvinění, že složili mandáty za slib dalších výhod.

Krajský soud obdržel všech 6 stížností na vazbu v kauze Nagyová

Krajský soud v Ostravě už obdržel pět zbývajících stížností na umístění do vazby v kauze obviněné šéfky kanceláře odstupujícího premiéra Jany Nagyové. Soud tedy bude rozhodovat o šesti stížnostech na vazbu v tomto případu. "Krajskému soudu v Ostravě byly předloženy k projednání a rozhodnutí stížnosti obviněných Jany Nagyové, Ondreje Páleníka, Romana Bočka, Petra Tluchoře a Ivana Fuksy. Obvinění podali stížnosti proti usnesení Okresního soudu v Ostravě o vzetí do vazby," řekla mluvčí soudu Böhmová. První stížnost soud dostal 2. července, a to od bývalého poslance za ODS Marka Šnajdra. Ve vazbě skončil i příslušník Vojenského zpravodajství Jan Pohůnek, jeho šéf Milan Kovanda byl v případu také obviněn. Stíhán je ale na svobodě.

Policie se chystá na protiromskou demonstraci v Č. Budějovicích

Mnohem více policistů než v jiné dny bude v sobotu v ulicích Českých Budějovic. Důvodem je to, že by se mohlo opakovat protiromské shromáždění, které o uplynulém víkendu vyústilo ve fyzické potyčky. Konání akce ale zatím nikdo oficiálně neoznámil. Situaci ve městě budou hlídat i policisté z jiných krajů, sdělila jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická. Napjatá situace na sídlišti, kde žije 20.000 lidí, panuje od pátku 21. června. V ten den se na hřišti dostaly do konfliktu děti, následně se do něj zapojilo asi 100 dospělých. Při potyčce zasahovala i policie. Na sídlišti žije početná skupina Romů a také hodně sociálně slabších lidí.

Švýcarská obžaloba citovala Havlova slova o mafiánském kapitalismu

Slova bývalého českého prezidenta Václava Havla o mafiánském kapitalismu v 90. letech v České republice připomněla švýcarská prokurátorka před soudem s bývalými majiteli a manažery Mostecké uhelné společnosti (MUS) ve švýcarském městě Bellinzona. Obhájci šesti obžalovaných ve svých závěrečných projevech tento týden často zdůrazňovali, že prokuratura nebrala dostatečně v úvahu historický kontext privatizace 90. let v České republice, jen několik let po pádu komunismu. Hlavní prokurátorka Graziella de Falco Haldemannová replikovala tím, že citovala slova exprezidenta Havla.Prohlásila, že obhajoba se vyhýbá faktům, pokud jde o klíčovou operaci celého schématu - převedení 150 milionů dolarů (tehdy 5,76 miliardy korun) mezi lety 1998 až 2002 z MUS do dceřiné společnosti MUS Portoinvest v Lichtenštejnsku. Podle obžaloby z této částky obžalovaní zaplatili půjčku - opět z peněz MUS - firmě Newton FMG, která pro ně kupovala ve skrytu akcie Mostecké uhelné. Neuvedli, že půjčku splatili opět z peněz MUS, řekla prokurátorka. A nezmiňují se o tom, že z těchto 150 milionů dolarů jim v kapse mimochodem zůstala částka odpovídající 65 milionům švýcarských franků (tehdy asi 1,6 miliard korun), řekla.

Baxa navrhuje na nové soudce NSS Výborného a Mikeše

Novými soudci Nejvyššího správního soudu (NSS) by se mohli stát někdejší ústavní soudce Miloslav Výborný a advokát Petr Mikeš. Navrhuje je předseda soudu Josef Baxa. Oba čeká 10. července vystoupení před plénem soudu, řekla jeho mluvčí Sylva Dostálová. Po tomto slyšení se ke kandidátům vyjádří Soudcovská rada NSS a teprve poté Baxa případně zašle návrhy na jejich jmenování ministru spravedlnosti, který je předloží prezidentovi republiky. Výborný s Mikešem by se mohli stát soudci ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Výborný byl dříve členem vedení KDU-ČSL. U Ústavního soudu působil v letech 2003-2013. V uplynulých týdnech prezident Miloš Zeman navrhl, aby ve funkci ústavního soudce pokračoval, Senát jej ale neschválil. Mikeš působí jako advokát. Od roku 2009 je členem kárné komise České advokátní komory, která prostřednictvím svých kárných senátů rozhoduje o proviněních advokátů a koncipientů.

Fiala: Povedly se maturity i novela VŠ

Ve školství se do zdárného konce dotáhly státní maturity i novela vysokoškolského zákona, zhodnotil odstupující ministr školství Petr Fiala své 14 měsíců trvající působení v čele úřadu. V rozhovoru s ČTK také řekl, že na jeho nástupce Dalibora Štyse čeká například rozhodnutí o testech 5. a 9. tříd, vyjednávání o novém operačním programu EU na vzdělání a výzkum nebo příprava kariérního řádu učitelů. Fiala hned po svém nástupu do čela úřadu rozhodl, že státní maturity budou mít jen jednu úroveň, budou i nadále povinné jen ze dvou předmětů a vyměnil také šéfa maturitního centra Cermat. Letošní ročník zkoušek se na rozdíl od loňska.

Pracovník NP Šumava údajně nutil podřízené použít chemické látky

Protikorupční policie obvinila vedoucího pracovníka šumavského národního parku ze zneužití pravomoci úřední osoby. V roce 2011 údajně nutil podřízené k protiprávnímu postupu, který spočíval v rozsáhlém použití chemických látek proti kůrovci. Uvedl to mluvčí protikorupčního útvaru Jaroslav Ibehej. Podle informací ČTK je obviněným pracovníkem náměstek pro státní správu Václav Braun. Úředníci sice nátlaku nepodlehli, nicméně obviněný pracovník prý na začátku června 2011 použití látek ničících živé organismy povolil i bez jejich potřebného stanoviska. Vedení šumavského parku považuje trestní stíhání svého vedoucího pracovníka za neoprávněné. Kůrovec se na Šumavě ve velké míře vyrojil po ničivém orkánu Kyrill v roce 2007. Od té doby se k jeho likvidaci používají mimo jiné i chemické prostředky. Šumavský národní park musí kvůli tomuto postupu každý rok žádat o udělení výjimky, loni použil na likvidaci škůdce 93 litrů chemických prostředků.

Pirátská chce, aby ČR nabídla azyl Snowdenovi

Pirátská strana dopisem vyzvala ministerstvo vnitra, aby nabídlo azyl v České republice Edwardu Snowdenovi, který vyzradil detaily amerického odposlechového programu Prism. Sdělil to místopředseda Pirátů Jakub Michálek. Strana též vyzvala ministra vnitra v demisi Jana Kubiceho, aby razantně odmítl sledovací praktiky USA. České instituce by podle Michálka také neměly využívat software firem, které jsou do kauzy masivního celosvětového sledování zapojeny. Společnosti by měly zveřejnit zdrojový kód svých programů, aby mohli odborníci z řad veřejnosti zkontrolovat, jak software pracuje se soukromými daty, uvedl Michálek.

Prodej aut v ČR v pololetí klesl o 14 procent

Prodej osobních aut v prvním pololetí klesl o 14 procent na 80.818 vozů. Červnové registrace se propadly o pětinu. Celkem 62 procent aut nakoupily od ledna do června firmy. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.

Škoda zahajuje výrobu nové octavie na Ukrajině a v Kazachstánu

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto zahájila výrobu nové octavie na Ukrajině a v Kazachstánu. V obou zemích je Octavia nejprodávanějším modelem značky. Nová Octavia se bude na Ukrajině a v Kazachstánu montovat ze setů složených z kompletních karosérií a pohonných jednotek vyrobených v České republice. V roce 2012 zvýšila Škoda své dodávky ukrajinským zákazníkům o zhruba 32 procent na 14.400 vozů. Tržní podíl se meziročně zvýšil o 1,7 procenta na 6,6 procenta. Vyrábí se tam také modely Fabia, Yeti, Superb a Roomster. V Kazachstánu loni Škoda zaznamenala nárůst o 158 procent, zákazníkům bylo dodáno zhruba 1900 vozů.

Johnson Controls ukončí výrobu autopotahů v Roudnici nad Labem

Společnost Johnson Controls postupně do konce září příštího roku ukončí kvůli klesající poptávce výrobu autopotahů ve svém závodě v Roudnici nad Labem. Část z 1635 propouštěných zaměstnanců bude moci přejít do jiných provozů v Česku. Firma už všechny zaměstnance o propouštění informovala. Dostanou odstupné, které má být vyšší, než ukládá zákon. To podle normy závisí na délce zaměstnání a pohybuje se od jednonásobku do trojnásobku průměrného výdělku za měsíc. Značná část pracovníků by podle vedení závodu mohlo najít uplatnění v jiných provozech skupiny v zemi. Společnost také plánuje otevřít v roudnickém závodu výrobu náhradních dílů autopotahů. Tím se vytvoří zhruba 30 až 50 pracovních míst, která nabídne stávajícím zaměstnancům závodu.

Na mýtném se za pololetí vybralo o 4,36 procenta meziročně méně

Na mýtném se za první pololetí letošního roku od kamionů a autobusů vybralo 4,2 miliardy korun. To proti stejnému období loňského roku představuje pokles o téměř 200 milionů Kč (o 4,36 procenta), přestože kamiony na tuzemských zpoplatněných silnicích jezdily častěji než vloni. Vyplývá to ze statistik tuzemského mýtného systému Myto.cz. Důvodem pro pokles výběru jsou slevy pro provozovatele nových kamionů splňujících nejekologičtější kategorii motorů Euro V. Jak uvedl ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) Tomáš Čoček, podle odhadů se za celý letošní rok podaří na mýtném vybrat zhruba osm miliard korun.

Čtyřproudá silnice z Pardubic do Hradce je po 20 letech hotová

Čtyřproudá silnice mezi Pardubicemi a Hradcem Králové je kompletní. Silničáři ve čtvrtek otevřeli poslední úsek mezi Opatovicemi nad Labem a Březhradem. Od zahájení první části stavby letos uplynulo 20 let. Dokončení stavby se zdrželo o několik let, protože dnes již zesnulý Jan Tikal v místě budoucí silnice vlastnil pozemek, který odmítal prodat. Silničáři jej nakonec vyvlastnili. Celá stavba o délce asi 20 kilometrů vyšla na 2,9 miliardy korun bez DPH.

Prazdroj měl loni hrubý zisk 3,5 mld Kč

Plzeňský Prazdroj vykázal v minulém finančním roce zisk před zdaněním 3,481 miliardy korun. Tržby největšího domácího pivovaru činily 13,528 miliardy Kč. Meziroční srovnání firma neuvedla. Výsledky nelze srovnávat s posledním rokem kvůli odlišné délce účetních obdob, předchozí účetní období mělo délku 24 měsíců, řekl mluvčí Plzeňského Prazdroje Vladimír Jurina. Pivovar má zhruba 45procentní podíl na českém trhu.

Na Velehradě začínají cyrilometodějské Dny lidí dobré vůle

Moravské poutní místo Velehrad na Uherskohradišťsku hostí jednu z největších církevních událostí v zemi - Dny lidí dobré vůle. Letos si zde navíc poutníci připomenou 1150 let od příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Očekává se proto více lidí než v minulých letech. Slavnost vyvrcholí páteční národní poutí a bohoslužbou. Na oslavy byl pozván papež František, nakonec ale přijede jeho zástupce, papežský legát a záhřebský arcibiskup Josip Bozanić. Povede páteční mši a zúčastní se například i prezentace zlaté mince vydané k cyrilometodějskému výročí. Na Velehradě nebudou chybět ani další významní hosté v čele s prezidentem Milošem Zemanem, který se chystá na koncert Večer lidí dobré vůle i na páteční mši.

Vědecká rada UK nedoporučila čestný doktorát pro Umberta Eca

Vědecká rada Univerzity Karlovy v Praze nedoporučila, aby italský spisovatel, vědec a filozof Umberto Eco dostal čestný vědecký titul doctor honoris causa. Uvedl to děkan Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Michal Stehlík. Jednaosmdesátiletý Eco patří k nejuznávanějším spisovatelům současnosti. Celosvětovou proslulost získal románem Jméno růže. Jeho zatím poslední román Pražský hřbitov patří nyní k nejprodávanějším knihám na světě.

Hanáková jmenovala ředitelem Národní galerie Jiřího Fajta

Ministryně kultury v demisi Alena Hanáková (STAN) jmenovala generálním ředitelem Národní galerie historika umění Jiřího Fajta. ČTK to sdělila mluvčí ministerstva Lenka Brandtová. Fajt, který v současnosti působí na univerzitách v Lipsku a v Berlíně, se funkce ujme od září. Budoucí ministr kultury Balvín označil jmenování ředitele Národní galerie těsně před koncem vlády za nevhodné. Chce to po svém nástupu prošetřit. NG neměla ředitele od poloviny dubna, kdy Hanáková odvolala Vladimíra Rösela. Podle ní neprokázal, že rozumí poslání galerie a je zárukou pro její rozvoj. Hanáková se rozhodla nevypisovat výběrové řízení, chtěla vybírat z kandidátů, kteří se účastnili předchozích konkurzů na šéfa NG. Rozhodovala se mezi Fajtem a bývalým ředitelem Moravské galerie v Brně Markem Pokorným.

Karlovarský festival ocení Theodora Pištěka

Vrcholem čtvrtečního programu karlovarského festivalu bude vpodvečer v Městském divadle projekce Formanova Amadea, kterou předznamená předání Křišťálového glóbu akademickému malíři a oscarovému kostýmnímu výtvarníkovi Theodoru Pištěkovi. Do dějiště festivalu Pištěk přijel ve středu vpodvečer. Projekci ozvláštní nečekaný host - americký herec F. Murray Abraham, Oscarem oceněný představitel Salieriho z filmu Amadeus, který se v úterý v rámci festivalu Prague Proms představil v hlavní zpívané roli světově premiérovaného díla A Grateful Tail Symphony. Abraham cenu karlovarského festivalu Pištěkovi předá s kameramanem Amadea Miroslavem Ondříčkem. Vzápětí uvede ve Velkém sále hotelu Thermal s Oliverem Stonem film Zjizvená tvář, který podle Stonova scénáře natočil režisér Brian De Palma.

Soutěž minutových filmů vyhrála ve Varech Americká krása

Vítězem letošního ročníku české části soutěže minutových filmů Jameson Done in 60 Seconds se stala Americká krása autorky Taťány Rubášové. Na jaře se v Londýně se svým kratičkým remakem utká s mezinárodní konkurencí při vyhlašování Jameson Empire Awards. Porota soutěže, jejíž členové letos vybírali z rekordních 87 titulů, přiřkla druhé místo minutové verzi filmu Králova řeč, kterou natočil Michal Kupilík. Na třetí pozici skončil Forrest Gump Evy Dvořákové. Jameson Done in 60 Seconds je filmová soutěž, do které se mohou zapojit všichni nadšení filmaři bez ohledu na věk či vzdělání. Stačí natočit a vtipně vyprávět vlastní verzi oblíbeného filmu a vtěsnat děj do 60 vteřin. Mezinárodní soutěž probíhá tento rok v ČR potřetí. Všechny soutěžní filmy naleznou zájemci na adrese http://www.jamesonempirediss.com www.jamesonempirediss.com .

Jubilejní ročník Tance Praha zakončil Akram Khan

Britský choreograf a tanečník Akram Khan vystoupil jako jeden z hlavních hostů letošního festivalu Tanec Praha ve Státní opeře. Autorské sólo nazvané Desh vypráví o jeho vztahu k vlasti, střetávají se v něm různé kulturní identity a historie. Představením vyvrcholí letošní jubilejní 25. ročník festivalu. Název autobiografického díla Desh znamená v bengálštině "domovina". Khan se v něm chtěl obrátit do minulosti, do Bangladéše a ke svým kořenům, ačkoli se narodil v Londýně. Osmatřicetiletý Akram Khan je jedním z nejuznávanějších choreografů své generace. Tančit začal v sedmi letech.

Na Rock for People vystoupí Karel Gott

Mnoho zahraničních i tuzemských hvězd vystoupí tento čtvrtek na festivalu Rock for People. Ten pokračuje třetím dnem ve Festivalparku v Hradci Králové. Návštěvníci, kterých se zatím do areálu sjelo přibližně 20.000, se dočkají americké kapely Queens of the Stone Age, britské skupiny Klaxons i Karla Gotta. Pro třiasedmdesátiletou tuzemskou pěveckou legendu to bude první vystoupení na podobném festivalu. Na desítce různých pódií se do 5. července představí dvě stovky kapel, dýdžejů a umělců. Páteční program bude věnován tuzemské hudební scéně.

Sport

Tenistka Květa Peschkeová s Polákem Marcinem Matkowským skončili ve smíšené čtyřhře Wimbledonu ve čtvrtfinále. Ve třech setech podlehli srbsko-slovinskému páru Nenad Zimonjič, Katarina Srebotniková.

Talentovaný tenista Jiří Veselý se krátce před svými dvacátými narozeninami posune poprvé v kariéře do první stovky světového žebříčku. Dosáhne toho díky postupu do semifinále challengeru v německém Braunschweigu, kam se probojoval po vítězství nad Kazachem Andrejem Golubjovem 6:0, 6:4.

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vypadly na mistrovství světa v Polsku už v prvním kole play off po nečekané prohře s hráčkami z ostrova Vanuatu. Proti dvojici Miller Elwinová, Henriette Iatikaová české olympioničky nezvládly roli favoritek a prohrály 18:21 a 19:21. Stejně jako před dvěma lety v Římě se tak dělí o 17. místo.

Beachvolejbalisté Kufa s Hadravou se při premiérové účasti na MS probojovali do play off, druhou výhru ve skupině si připsali proti Venezuelanům

Basketbalisté Nymburka se v kvalifikaci o Evropskou ligu znovu utkají s tureckým Banvitem, který před dvěma roky porazili. Aby se probojovali do nejprestižnější evropské soutěže, musí vyhrát i další dva zápasy a to s vítězem duelu mezi Chimki Moskva a Ostende a vítězem druhé strany pavouka mezi kluby Cimberio Varese, Oldenburg, Lietuvos Rytas a VEF Riga.

Fotbalista Milan Baroš by se mohl vrátit do Turecka. O služby bývalého reprezentačního útočníka, který strávil jaro v Baníku Ostrava, se podle turecký médií v současné době uchází sedmý celek uplynulého ročníku Superligy Antalyaspor.

Fotbalisté Teplic angažovali třetího hráče z Afriky. Severočeský klub dnes získal levonohého reprezentanta Kapverských ostrovů Nivalda a podepsal s ním dvouletou smlouvu s následnou opcí. Informoval o tom klubový web.

Počasí

Bude většinou oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, a to hlavně na Moravě a ve Slezsku, ojediněle můžou být i intenzivní. Teploty 22 až 26 stupňů, na jihovýchodě až 28, na horách kolem 20ti.