FAMU patří podle The Hollywood Reporter mezi 15 nejlepších filmových škol světa

Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění v Praze (FAMU) je na soupisu patnácti nejlepších filmových škol světa aktuálního čísla filmového magazínu The Hollywood . Do žebříčku se dostala rovněž francouzská La Fémis, polská Lodz Film School či italské Centro Sperimentale di Cinematografia. S těmito školami FAMU spolupracuje a uskutečňuje výměnné studijní pobyty. ČTK o tom za FAMU informovala Klaudie Osičková.

The Hollywood Reporter je americký týdeník sídlící v Los Angeles. Založen byl v září roku 1930 podnikatelem Williamem Wilkersonem. Přináší například profily, originální fotografie a rozhovory s osobnostmi z oblasti zábavy, filmové recenze a zprávy z filmových festivalů, analýzy globálních trendů a ukazatelů zábavního průmyslu nebo informace o hollywoodské módě a životním stylu.

"Umístění v žebříčku jednoho z nejuznávanějších filmových médií světa těší i zavazuje. Nejen s ohledem na historii, kterou The Hollywood Reporter zmiňuje, ale i s ohledem na výrazné úspěchy našich studentů a studentek z posledních let. Jsme rádi, že s řadou škol z výběru máme aktivní spolupráci, nebo na jejím navázání aktivně pracujeme," podotkl proděkan pro vnější vztahy a rozvoj Vít Schmarc.