Občanské sdružení Život dětem - "srdíčkový den"

Srdíčko dostal každý, kdo přispěl do sbírky

V Praze a dalších 150-ti českých a moravských městech probíhala v úterý charitativní akce s názvem Srdíčkový den. Pořádalo ji občanské sdružení Život dětem. Toto sdružení bylo zaregistrováno 1. února 2000 a jeho cílem je pomáhat dětem, které to potřebují. Pochopitelně v nemocnicích, v dětských domovech, ale i jednotlivcům, kteří si prostě nevědí rady. Další podrobnosti má Kateřina Brezovská.

Hlavním cílem Občanského sdružení je v současné době pomoc dětskému oddělení Fakultní nemocnice Motol v Praze, kde se léčí děti, které onemocněly leukémií, a to z celé republiky. Tady je totiž přímo nezbytné vybudovat novou transplantační jednotku kostní dřeně a k tomu je zapotřebí skutečně hodně peněz. Podle místopředsedkyně občanského sdružení Marie Křepelkové je dětský pavilón v Motole v tak špatném technickém stavu, že mu hrozí havárie. Oddělení by se pak muselo ze dne na den uzavřít a děti by se zřejmě léčily mnohem dráž v zahraničí. Aby tomu zabránilo, rozhodlo se občanské sdružení získat na vybudování jednotky finanční prostředky různými akcemi. Jedna z nich - Srdíčkový den - se konala v úterý. Podrobnosti nám sdělila Anna Kovářová - jednatelka občanského sdružení Život dětem.

Podobnou akci, jako v úterý, zorganizovalo občanské sdružení už letos v létě. Veřejná sbírka se ale tehdy uskutečnila pouze v Praze. Ještě před tím, 23. května, se sdružení podařilo uspořádat první charitativní večer ve prospěch motolského dětského oddělení. Jednatelka sdružení Anna Kovářová nám prozradila úspěšnost této akce.

Další velká akce občanského sdružení Život dětem se připravuje na 24. listopadu. O co se jedná, na to jsme se zeptali opět Anny Kovářové:

Kromě dražby se připravuje i několik dalších akcí. Například módní přehlídka podzimní luxusní módy a také krátké herecké vystoupení. Pokud chcete o aktivitách Občanského sdružení Život dětem vědět ještě víc, případně přispět na vybudování jednotky dětského motolského oddělení, informace naleznete na internetové adrese www.radio.cz//zivotdetem.