Obhajoby vraha Kajínka se ujala advokátka Klára Slámová

Jeden z nejznámějších českých vězňů Jiří Kajínek, který byl před šesti lety pravomocně odsouzen za dvě vraždy k doživotnímu vězení, se dočkal nového obhájce. Po víkendovém odstoupení jeho dlouholetého advokáta Kolji Kubíčka se kauzy ujala Klára Slámová. Sedmadvacetiletá právnička, která Kubíčkovi v Kajínkově případu už několikrát asistovala, získala doktorát teprve ve čtvrtek. Právnickou praxi vykonávala přímo v Kubíčkově advokátní kanceláři, kde pracovala tři roky a nyní si zařídila vlastní kancelář na stejné adrese jako Kubíček.

Slámová se stala rovněž obhájkyní svého bývalého šéfa Kubíčka v jeho případu údajného vydírání svědka. Při středečním odvolacím jednání ho zastupovala společně s Josefem Ticháčkem a byla to ona, kdo předložil znalecký posudek z oboru psychiatrie, podle něhož je Kubíček psychicky nemocný a trpí mozkovou poruchou.

V Kajínkově případu začala okamžitě po získání plné moci činit další kroky. Má prý k dispozici nové důkazy. Bývalý Kajínkův advokát Kubíček se obhajoby svého klienta vzdal prý proto, aby "uchránil dobré jméno pana Jiřího Kajínka a zájmy jeho obhajoby v jeho trestní věci".