Olympijské hry - výsledky

Zuzana Hejnová i Denisa Rosolová postoupily na olympijských hrách v Riu do semifinále běhu na 400 metrů překážek. Dvojnásobná mistryně světa a obhájkyně bronzové medaile Hejnová prošla do dalších bojů hladce z druhého místa ve svém rozběhu, Rosolová postoupila nepřímo časem.

Petr Svoboda byl původně z rozběhu na 110 metrů překážek diskvalifikován. Nakonec se však v semifinále představí. Česká výprava v Riu uspěla s protestem proti jeho vyřazení v rozběhu.

Běžec Jakub Holuša hladce postoupil do semifinále olympijského závodu na 1500 metrů. Český mílař vyhrál závěrečný třetí rozběh za 3:38,31 minuty, což byl vůbec nejlepší čas mezi všemi 42 účastníky prvního kvalifikačního kola. Halový vicemistr světa si závěr závodu pohlídal, třebaže cílem proběhlo hned devět běžců v rozmezí pouhých 61 setin sekundy. Přímý postup přitom zajišťovalo umístění do šesté příčky. Semifinále se poběží ve čtvrtek.

Tyčkařky Jiřina Ptáčníková i Romana Maláčová vypadly na olympijských hrách v Riu v kvalifikaci. Ptáčníková přeskočila 445 cm, Maláčová 430.