Organizátoři Festivalu Banát po roční pauze podpoří českou komunitu v Rumunsku

Organizátoři Festivalu Banát po roční pauze opět podpoří českou komunitu v Rumunsku. Vlak s 1200 hudebníky a návštěvníky vyrazí 17. srpna do Oršavy. Odtud zamíří do Eibentálu, kde se koná hlavní část kulturního festivalu. Na něm vystoupí například kapely Zrní, PSH, Vasilův Rubáš, WWW, Švihadlo, Timudej, Pio Squad či nečekaný vítěz letošních cen Anděl v kategorii Sólový interpret zpěvák 7krát3, vlastním jménem Štěpán Hebík. ČTK o tom za pořadatele informovala Kateřina Dědková.

Kapely doplní v kulturní části osobnosti, jako jsou moderátor Jindřich Šídlo, investigativní reportér Janek Rubeš, cestovatel Ladislav Zibura, youtuber Karel "Kovy" Kovář nebo chirurg Tomáš Šebek. Speciálním hostem bude truck projektu Paralelní Polis, ve kterém se uskuteční přednášky o udržitelnosti. Na festivalu se představí také pět divadelních souborů.

"Jelikož Eibentál prošel poměrně velkým podzimním promořením a v Rumunsku je již proočkovanost vysoká, nebojíme se výrazných komplikací ani ohrožení místních krajanů," uvedl Štěpán Slaný, který se svým týmem banátský festival pořádá od roku 2012. Pro návštěvníky i pro místní krajany bude před a během festivalu k dispozici zdravotnický tým, který bude moci zájemce otestovat a případně vyšetřit.