Pavel Nedvěd je prvním fotbalistou, jemuž patří titul Sportovec roku

Pavel Nedvěd se stal prvním fotbalistou v historii, který vyhrál anketu o nejlepšího českého sportovce roku. Záložník Juventusu Turín a kapitán národního mužstva předčil v novinářském hlasování mistra světa v běhu na lyžích Martina Koukala, třetí skončil hokejista Milan Hejduk. Triumf fotbalu potvrdily i výsledky kategorie týmů, v níž rovněž zvítězili svěřenci reprezentačního trenéra Karla Brücknera. O umístění v anketě rozhodlo 201 názorů členů Klubu sportovních novinářů, kteří elitu vybrali ve dvoukolovém hlasování.

Nedvěd vyhodnocení ankety kvůli nemoci a klubovým povinnostem sledoval z Itálie a s dějištěm vyhlášení, pražským hotelem Hilton, se spojil pouze telefonicky. V desítce kandidátů, kteří postoupili v hlasování sportovních novinářů do druhého kola, byli vedle Nedvěda další dva fotbalisté - celkově osmý Karel Poborský a devátý Jan Koller.

Kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd vyhrál i hlasování diváků, což ho mile překvapilo. "Nečekal jsem, že jsem s nimi tak zadobře," potěšilo rodáka ze Skalné u Chebu, který se v pondělí chystá do Paříže na vyhlášení ankety Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Také zde je horkým kandidátem na vítězství.