Počasí - padaly teplotní rekordy

Bude většinou jasno. Odpoledne a večer na severozápadě Čech při zvětšené oblačnosti ojediněle silné bouřky. Nejvyšší teploty 33 až 37 °C, v 1000 m na horách kolem 28 °C.

Tropická vedra překonala v Olomouckém kraji teplotní rekordy na několika místech. Dosavadní nejvyšší teploty byly překonány v Bělotíně na Přerovsku, Javorníku a v Jeseníku. V Javorníku přitom teplota stoupla nad 34 stupňů a podle meteorologů tam bylo nejtepleji v kraji. Teplotní rekordy se očekávají také v neděli.

Ve středních Čechách už padly denní teplotní rekordy na stanicích Tuhaň na Mělnicku, Příbram, Kralupy nad Vltavou a Lány na Kladensku. Nejvyšší naměřená teplota byla v Dobřichovicích u Prahy, a to 35,9 stupně Celsia, což ale na překonání denního teplotního rekordu nestačilo.

Teplotní rekordy padly i na řadě míst v Ústeckém a Libereckém kraji. Největší vedro bylo stejně jako v pátek v Doksanech na Litoměřicku. Dnes tam meteorologové naměřili 36,5 stupně Celsia. V neděli mají teploty šplhat až k osmatřiceti stupňům Celsia.