Policie kvůli srazu Hells Angels už zadržela 33 cizinců

Cizinecká policie už zadržela na různých místech Česka 33 členů motorkářského klubu Hells Angels (HAMC, Pekelní andělé), kteří se sjíždějí do Prahy na svůj celosvětový sraz. Všichni zadržení byli v evidenci nežádoucích lidí, teď se musí vrátit zpět za české hranice. Podle informací policie mají na pražský sraz přijet až 2000 Pekelných andělů.

Německý deník Sächsische Zeitung napsal, že přes Sasko míří do Prahy až 500 členů Hells Angels. Spolková policie kvůli tomu zřídila na hraničním přechodu Cínovec velké kontrolní stanoviště, souběžně hlídá dálnici A17 vedoucí od Drážďan k českým hranicím a drážďanské a lipské kluby, kde se příslušníci gangu scházejí. Spolu s motorkáři směřují do Prahy i specialisté německé policie na danou problematiku, mezi nimi vyšetřovatelé ze saského Zemského kriminálního úřadu, píše list.

Kontroly "pekelných jezdců" podle mluvčí české cizinecké policie zatím proběhly bez problémů, policisté prý zajistili jen několik nepovolených nožů. Motorkáři se sjíždí na pražské koupaliště Džbán. Areál kempu je celý ovinut modrou folií, aby nebylo vidět dovnitř. Pekelní andělé se scházejí každý rok v jiném evropském městě a členové klubu těmto setkáním přikládají velký význam. V Praze je to druhé setkání, poprvé tady byli v roce 2005.