Pozvánka na Konferenci zahraničních Čechů + oznámení změny vysílání Krajanské rubriky o prázdninách

U krajanského tématu zůstaneme i nadále. Chtěli bychom vás totiž informovat o plánované Konferenci zahraničních Čechů, která se má uskutečnit na začátku října v Praze.

Tato konference navazuje na Týden zahraničních Čechů, který se v Praze konal v létě roku 1998. Letošní setkání, které bude příležitostí k prohloubení osobních styků a spolupráce, se uskuteční od 30. září do 5. října 2000. Konference krajanů se koná v rámci rozsáhlého projektu "Praha - Evropské město kultury roku 2000" a spolupracují na ní Karlova Universita, Stálá komise Senátu pro krajany žijící v zahraničí, Podvýbor Poslanecké sněmovny pro styky s krajany a Odbor kulturních krajanských vztahů ministerstva zahraničí České republiky. Podrobější informace a přihlášky obdržíte na sekretariátu oslav na adrese:

PP Production, Švédská 21, 150 00 Praha 5,

Pražský telefon 0042-02- 57 32 50 41-3

fax - 57 32 50 40

e-mail: [email protected]

A ještě jedno upozornění pro posluchače, kteří jsou zvyklí sledovat v neděli kulturní zajímavosti a rubriku "Zadáno pro krajany":

České vysílání Radia Praha totiž zahajuje v neděli pravidelný prázdninový 10-ti dílný seriál s názvem "Genuis Loci". V červenci a v srpnu vás každou neděli zavedeme v komponovaném pořadu na jedno známé a historicky důležité místo Čech. V této souvislosti se přesouvá nedělní rubrika "Zadáno pro krajany" na sobotu.