Příbramské muzeum otevře výstavu o tradiční hornické kuchyni

Tradiční příbramskou kuchyni 19. století představí od 20. dubna nová výstava v cáchovně dolu Vojtěch v Hornickém muzeu Příbram. Zaměří se na typická hornická jídla, jako byly například bác, uhlířina nebo muzika a pivní polévka. Výstava nabídne pohled do kuchyně prostých příbramských horníků i zámožnějších měšťanů. Mezi exponáty budou slavnostní jídelní servisy i jednoduché kameninové nádobí a další předměty dobových kuchyní a jídelen. Součástí doprovodného programu bude cyklus přednášek zaměřených na stravu, její přípravu a doplňky. Bude se hovořit o produktech z kozího mléka, tradičním vaření piva, včelím medu nebo mlynářství. Přednášky se uskuteční ve výstavním sále dolu Vojtěch každé úterý od 17:00. Výstava bude otevřena do 26. května, denně kromě pondělí od 09:00 do 17:00.