Prostor pro nabízení sexu v Aši označí cedule se rty

Kosočtvercová značka s ženskými rty bude v Aši označovat místo, kde lze legálně nabízet sexuální služby. Tabule budou mít, podobně jako dopravní značky, dvě verze. Jedna bude označovat místo, kde zóna začíná a druhá, kde prostor končí, informoval ČTK mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. Na označení místa pro nabízení sexuálních služeb se dohodli zastupitelé města, kteří na svém posledním jednání schvalovali novou podobu městské vyhlášky o zabezpečení veřejného pořádku v územním obvodu města Aše. Její součástí je i stanovení místa, kde lze sex nabízet. Tím bude Příčná ulice.

"Cedule bude červeně orámovaný kosočtverec, v němž budou ženské, poměrně masité rty. Konec úseku pro nabízení sexu označí stejná, ale přeškrtnutá značka," uvedl Vrbata. Tabule by se měly v Příčné ulici, která leží mimo obydlenou zástavbu města, objevit zřejmě v průběhu ledna.

Města musela upravit některé vyhlášky, protože podle výkladu ministerstva vnitra není možné určitou činnost zakázat plošně. Vždy musí být například vymezeno místo, kde lze sex nabízet. Města se s návodem ministerstva vypořádávají různě. Většinou posílají prostitutky na periferii. Například v Sokolově ale vymezili zastupitelé vyhláškou místo pro prostitutky před policejní stanici. Skutečná účinnost takových nařízení je ale mizivá. Ve vymezených místech prostitutky stejně nestojí. Aby ale města měla alespoň nějaký nástroj proti pouliční prostituci, podobné vyhlášky přijímají.