Řezbářským sympoziem začal v Kunovicích festival Kunovské léto

Řezbářským sympoziem začal v Kunovicích na Uherskohradišťsku mezinárodní dětský festival Kunovské léto. Po celý týden se na mnoha místech regionu představí lidem dětské folklorní soubory a lidové muziky z osmi zemí. Folklorní pořady předvede kolem sedmi stovek dětí, řekla ČTK ředitelka festivalu Romana Habartová. Festival vyvrcholí v neděli soutěží malých zpěváků a slavnostním průvodem.

Nejdelší cestu do Kunovic absolvovaly soubory z Turecka. Příznivci folkloru se ale mohou těšit i na děti ze Srbska, Lotyšska, Maďarska, Polska a Slovenska. "Zpestřením bude také africký soubor M-Bunda z Konga, jehož členové nyní v rámci humanitární pomoci pobývají v Česku," poznamenala ředitelka.

Na řezbářské sympozium, které je každoročně nedílnou součástí festivalu, se postupně sjede sedm řezbářů z Čech, Slovenska a také z Itálie. Během týdne vytvoří několik monumentálních soch. Hotová díla ozdobí vybraná místa v Kunovicích. V přírodním areálu v Kunovicích se uskuteční i řezbářská škola doplněná o přednášky a odborné pracovní dílny.