Sníh i vítr komplikovaly dopravu na řadě míst Česka

Dopravu na řadě míst Česka komplikoval sníh. V noci na sobotu napadlo místy až 20 centimetrů sněhu. Přibylo kvůli tomu nehod a hromadná doprava nabírala zpoždění. Silničáři kvůli počasí v poledne preventivně uzavřeli pro nákladní auta silnici do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem.

V Hertvíkovicích v Krkonoších, které jsou části Mladých Buků na Trutnovsku, dnes dopoledne na projíždějící osobní automobil spadl strom. Muž, který v autě cestoval, zraněním podlehl. Na většině území Královéhradeckého kraje v noci na dnešek sněžilo, silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval už v pátek, že o víkendu se do Česka opět vrátí sněžení a zvláště v horských oblastech napadne až 15 centimetrů sněhu za 24 hodin. Kvůli silnému větru hrozí také tvorba sněhových jazyků. Na dálnicích D1 a D11 u Prahy se také tvořilo náledí. Podle pražského Dopravního podniku kvůli sněžení nabírala zpoždění řada autobusů MHD.

Sníh komplikoval dopravu také v Moravskoslezském kraji. Hasiči v souvislosti se sněhem evidovali několik událostí, jako jsou zapadlé autobusy, sypače a osobní auta. Vše se obešlo bez zranění a větších škod.