Sport

Informace o zápasech nejvyšší fotbalové a hokejové ligy jsou náplní dnešní rubriky, kterou připravila Kateřina Brezovská.

Každoroční boje o čelo tabulky mezi pražskými "S", tedy Spartou a Slavií, mají letos netradiční podobu. Slavia ztrácí na letenský klub už hrozivých sedmnáct bodů. Zatímco Sparta v páteční předehrávce v těžkém zápase zdolala domácí Olomouc 0:1, krize Slávistů pokračovala i o tomto víkendu, když uvítali na stadionu na Strahově už čtyři kola neporažené Drnovice. Zápas skončil 0:0 a trenér Drnovic Karel Večeřa byl spokojen. Slávisté za poslední čtyři zápasy ztratili už 10 bodů. Nepomohla jim ani výměna trenérů. Pod Karlem Jarolímem získali jen jeden bod. Loni touhle dobou vedla Slavia ligu o čtyři body před Spartou. Letos se krčí až na osmém místě a, jak potvrzují ústy Luďka Zelenky sami fotbalisté, je to velké trápení. Bezgólové trápení mělo v sobotu večer dramatickou dohru. Desítka rozlícených fanoušků fotbalistů pražské Slavie vzala v posledních sekundách zápasu útokem čestnou lóži s klubovými šéfy. Generálnímu řediteli klubu Vladimíru Leškovi vyčítají špatné přestupy a také to, že musejí jezdit až na Strahov. Přitom na stadionu Slavie v Edenu se podle nich nic neděje. Osm fanoušků se dokonce pokoušelo ředitele Lešku inzultovat. Před ranami pěstí ho zachraňoval i obránce Jan Suchopárek, který se zotavuje po těžkém zranění. Incident se nakonec obešel bez zranění.


A nyní k dalším zápasům 15. kola první fotbalové ligy:

Na fotbalovém stadiónu Marily Příbram vzaly za své dvě série, které se táhly přes polovinu ligového podzimu. Fotbalisté domácí Příbrami po osmi zápasech poznali, jaké to je prohrát, naopak jejich soupeř - Baník Ostrava - vyhrál po dvanáct kol dlouhém čekání. Výhra 3:1 přišla po změně trenéra - ve středu totiž Milana Bokšu nahradil Jaroslav Gürtler.

V souboji týmů ze suterénu ligové tabulky začal proti Plzni lépe domácí Jablonec. Větší důraz v ofenzívě mu pak přinesl plný bodový zisk. Jablonec si tak může po výsledku 2:0 připsat šesté vítězství za sebou.

České Budějovice ztratily doma dva body. Od 6. minuty sice vedly nad Synotem Staré Město1:0, ale deset minut před koncem utkání se uplatnil nejlepší ligový střelec Kowalík a jeho 11. gól znamenal vyrovnání a konečný stav 1:1.

Před nejvyšší žižkovskou návštěvou podzimní části ligy se hrálo pražské derby mezi Viktorii a Bohemians. Ve vyhecovaném zápase byli domácí šťastnějším týmem a zvítězili 2:1. Jak potvrdil žižkovský Petr Holota s výsledkem byli spokojeni Naopak Bohemians druhý gól soupeře rozhodil a pak se už marně snažili dobýt bránu Žižkova. Tato zbytečná chyba připravila podle Michala Petrouše Bohemians o body Po velkém pohárovém klání s Liverpoolem nastal pro liberecké fotbalisty půst. Na hřišti Brna severočeši nedokázali nahradit předchozí domácí ztrátu tří bodů a podruhé za sebou prohráli. Brno - Liberec 3:1.

V severočeském derby Teplice - Blšany začaly branky padat až ve druhém poločase. Oba týmy v podstatě minutu po sobě skórovaly. Derby se pak stalo kořistí fotbalistů Teplic, kteří vyhráli nad Blšany 3:1.

Neúplné tabulce, kterou určitě promíchá řada odložených utkání, vládne Sparta o 9 bodů před Teplicemi. Na opačném konci tabulky pak Brno vítězstvím nad Libercem poslalo ke dnu Plzeň.


A nyní informace z hokeje: extraliga Českého Telecomu uzavřela o víkendu 24. kolo. Tady jsou výsledky: České Budějovice - Litvínov 2:2, Plzeň - Zlín 1:1, Vsetín - Karlovy Vary 6:2, Třinec - Slavia 5:2, Havířov - Pardubice 2:4, Znojmo - Vítkovice 3:2 po prodloužení a Sparta - Kladno 1:2. Tabulku vedou Pardubice o tři body před Litvínovem, poslední jsou České Budějovice.