Sport

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy v Genku senzačně 4:1 a po dlouhých 16 letech si zahrají v pohárech osmifinále. Úvodní vzájemný zápas před týdnem v Edenu skončil 0:0.

Fotbalisté Slavie se v osmifinále Evropské ligy utkají s pětinásobným vítězem soutěže Sevillou, za kterou chytá český reprezentační brankář Tomáš Vaclík. Rozhodl o tom los v Nyonu z rukou bývalého gólmana Sevilly Andrése Palopa. První utkání je na programu 7. března ve Španělsku, odveta v Praze se bude hrát o týden později.

Čeští basketbalisté se rozloučili s domácím prostředím v úspěšné kvalifikaci o mistrovství světa výhrou nad Bosnou a Hercegovinou 69:64. Konečné druhé místo ve skupině K budou v neděli hájit v závěrečném vystoupení v Reze proti Francii. Češi se v tabulce drží o jednu výhru před třetím Ruskem, s kterým mají horší vzájemnou bilanci.

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v Dubaji porazila po více než dvou hodinách Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 3:6, 6:2, 6:4 a potřetí v sezoně po Sydney a Australian Open si zahraje o titul. Její soupeřkou bude vítězka druhého semifinále mezi Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a Švýcarkou Belindou Bencicovou. Pokud Češka v sobotu uspěje, vrátí se na druhé místo žebříčku.